Haberler

Hakkari Valisi, Kayaların Aniden Yola Düşmesi Sonucu Ölümden Döndü

Hakkari-van Karayolu'na Yol Çalışmalarını Denetlemeye Giden Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Kayaların Aniden Yola Düşmesi Sonucu Ölümden Döndü. Vali ve Beraberindekiler, Yaya Olarak Kaçarak Olaydan Yara Almadan Kurtuldu.

Hakkari-Van Karayolu'na yol çalışmalarını denetlemeye giden Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, kayaların aniden yola düşmesi sonucu ölümden döndü. Vali ve beraberindekiler, yaya olarak kaçarak olaydan yara almadan kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre, Hakkari'den 7 kilometre uzaklıktaki Depin mevkiinde bulunan Hakkari-Van Karayolu'nda önceki gün Karayolları ekipleri tarafından tehlike saçan kayalar indirilerek yol genişletme çalışmaları yapılmış, yol tam açılacağı sırada dağlardan kopan kayaların yola inmesi sonucu karayolu yeniden ulaşıma kapanmıştı.

Bugün öğle saatlerinde çalışmalara kaldığı yerden devam edilirken, kayalar büyük bir gürültüyle yeniden yola düştü. Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Erhan Kubat, İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik ve İl Özel İdare Müdürü Süleyman Kaya'nın yol çalışmalarını denetlemeye gittiği sırada meydana gelen olayda şans eseri can kaybı yaşanmazken, Hakkari-Van Karayolu tamamen kapandı. Vali ve beraberindekiler, kayaların altında kalmaktan yaya olarak kaçarak kurtulmayı başardı. Daha

sonra Vali Nasuhbeyoğlu'nun talimatı üzerine tehlike saçan kayalar dinamit yerleştirilerek indirildi. Yaklaşık 7 saatlik bir çalışmanın ardından Hakkari-Van Karayolu yeniden tek şerit halinde ulaşıma açıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, yol çalışmaları yapıldığı sırada kayaların aniden inmeye başladığını belirterek, şans eseri can kaybının yaşanmadığını söyledi. Kayaların kaldırılması için 16 iş makinesi ile 100 personelin görev yaptığını anlatan Nasuhbeyoğlu, yolda kalan vatandaşlara ise İl Jandarma Komutanlığı tarafından kumanya dağıtıldığını söyledi. 600 metre yükseklikteki kayaların her zaman tehlike saçtığını anlatan Vali Nasuhbeyoğlu, yol genişletme çalışmalarının yaklaşık

2 gündür sürdüğünü ve tehlike saçan kayaları ortadan kaldıracaklarını söyledi.

7 saat boyunca yolda kalan vatandaşlar ise Vali Nasuhbeyoğlu ve beraberindekilerin 2 gündür yol çalışmalarının başında bulunduğunu belirterek, büyük tehlike atlatan valiye geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

(FT-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title