Haberler

Hakkari Ek Van Ve Hakkari ' De Karıştı

Hakkari ' de Yüzleri Poşulu Göstericiler, Kck Yazılı Kalkan Kullandılar

HAKKARİ ' DE YÜZLERİ POŞULU GÖSTERİCİLER, KCK YAZILI KALKAN KULLANDILAR

VAN' DA POLİS MAHALLELERİ ABLUKA ALTINA ALDI, 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Dün olayların yaşandığı, bugün sabah saatlerinde ise sadece kepenklerin kapalı olduğu Hakkari'de de akşam saatlerine doğru olaylar çıktı. Keklikpınar, Medrese, Katramaz, Yeni ve Gazi mahallelerinde yollara barikat kurup slogan atan 40'ar kişilik gruplara polis tazyikli su ve gözyaşartıcı bombalarla müdahale etti.

KCK YAZILI KALKAN KULLANDILAR

Katramas Mahallesi'nde gösterici grup, polisin dağılmaları için yaptığı müdahaleleyi üzerinde KCK yazılı kalkanlarla kendilerini savundukları görüldü. Yüzleri poşularla kapalı göstericiler, polisin gözyaşartıcı bombalarını kalkanlarıyla karşılayıp, taş ve molotfkokteyli ile karşılık verdi.

Keklikpınar Mahallesi'nde ise dün olduğu gibi bugün de göstericeler gelip, geçen araçları durdurup içerisindekilere kimlik sordukları görüldü. Yollara barikat kurup slogan atan göstericeler polisin madahalesiyle dağılırken, sokak aralarında polisle göstericiler arasında zaman zaman kovalamaca yaşandı.

VAN'DA GÖZALTI SAYISI 12 OLDU

Van kent merkezinde öğlen saatlerinde başlayan olaylar akşam saatlerine doğru bitti. Cumhuriyet Caddesi'nde yürümelerine izin verilmeyen göstereciler, bir süre polisle pazarlık yaptı. Polise taş atan göstericilere, polis gözyaşartıcı bomba ve taziykli suyla müdahale etti. Çıkan olaylarda gözaltına alınanların sayısı 12'ye çıkarken, polis mahalleleri abluka altına aldı.

TATVAN'DA APO POSTERLERİ ACIP, SLOGAN ATTILAR

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde de yaklaşık bin kişi BDP ilçe binası önünde toplanıp ilçe merkezine kadar yürüdü. Yürüyüş yapıp, slogan atan grup basın basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına, BDP Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, Güroymak Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan ve yaklaşık bin kişi katıldı. BDP il Başkanı Orhan Bezirganoğlu'nun yaptığı açıklamaların ardından Apo posterleri açıp , slogan atan grup polise soda şişeleri atarak kısa süreli bir gerginlik yaşanmasına neden oldu. Güvenlik güçlerinin ve bazı partililerin girişimleri ile gerginlik önlendikten sonra kalabalık dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title