Haberler

Hakkari'de Hdp Merkez İlçe Kongresi Yapıldı

Hdp Hakkari Merkez İlçe kongresi yapıldı.

Hdp Hakkari Merkez İlçe kongresi yapıldı. Kongrede konuşan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, dokunulmazlıklarının kaldırılarak, Kürtlerin siyasal mücadelesinin engellenmek istendiğini söyledi.

HDP'nin Hakkari Merkez ilçe 1'inci Olağanüstü Kongresi Belediye binasının alt katındaki Fekiye Teyran Kültür merkezinde gerçekleştirildi. Kongreye HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Belediye Eş Başkanı Fatma Yıldız, HDP ve DBP'li yöneticilerin yanı sıra delegeler katıldı. Kongrede konuşan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, son süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kürt halkının, uygulanan tüm baskı ve sindirme politikalarına rağmen mücadelesinden vazgeçmediğini kaydeden Irmak şöyle konuştu:

"İçinde bulunduğumuz süreç ateş çemberi gibidir. Bizler gece gündüz ateşin içindeyiz. Ateşin sıcaklığı ve yakıcılığı bizi etkilemiyor. Çevremizdekiler belki bizim o kadar anlamıyorlar, bizim ne kadar zorluk çektiğimizi. Belki onlar için çok kolaydır. Ancak biz de şunu çok iyi biliyoruz ki, Kürt halkının bu zulme direnmekten başka çaresi yoktur. Bu mücadeleden asla geri adım atamayız. Bu mücadele, Kürtlerin var ya da yok olma mücadelesidir."

Dokunulmazlıklar ile ilgili de konuşan Irmak, "Biz bu meclise o kadar sevdalı değiliz. Mücadelemizi milletvekilliği yaparak geçirmemişiz. Biz çok iyi biliyoruz ki bunlar demokratik siyaset zeminini ortadan kaldırmak istiyorlar" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Merkez Fatma Yıldız Selma Irmak Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title