Haberler

Dilipak'tan ilginç uygulama! Kendisine hakaret eden kişiyi, Kızılay'da çalışma şartı ile affetti

Güncelleme:

Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak kendine hakaret eden, ödeme güçlüğü içindeki kişiyi, pişman olup, özür dileyince Kızılay'da çalışarak ödemek şartı ile affetti.

Dilipak, bir yazısından dolayı kendine ağır bir şekilde hakaret eden kişi M.T.A (46) isimli kişinin sosyal mediyadaki paylaşımından dolayı özür dileyip, pişmanlık gösterince ve mali sıkıntı içinde olduğunu öğrenince Kızılay'da çalışma şartı ile arabulucu vasıtası ilerızaen sulh yoluna gitti. Dava dosyası İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığında bulunuyordu.

DİLİPAK'IN AVUKATI: BU BİR İLK OLSA GEREK

Davada avukat olan Faruk Keleştimur, "Kişi mahkum olacak, hem cezaevine girebilir, hem de tazminat ödeyebilir. Tabi ciddi bir avukat ve yargılama giderleri de söz konusu. Arabulucu aracılığı ile bir araya gelip konuştuk. Geçim sıkıntısı olan bir kişi. Konuyu Dilipak'a ilettik. O da eğer gerçekten pişman oldu, özür diledi ise ve geçim sıkıntısı içindeyse, sizin giderleriniz dışında kalan kısmı Kızılay ya da İHH'da çalışarak karşılamak sureti ile biz davadan vazgeçelim. Bu vesile ile bir de mutabakat metni hazırladık. Çalışacak kişinin yapacağı iş, yaş, cinsiyet, eğitim ve gelir durumu ile mütenasip olacak. Engelli mi, aile durumu ne, yani çalışma saatleri de ona göre düzenlenecek." dedi.

DİLİPAK: AFFEDENLER AFFEDİLECEKLER

Dilipak, konuyla ilgili olarak, "Elbette caydırıcı ceza önemli, yapanın yanına kar kalmamalı. Ancak kişi pişman olmuş, özür dilemişse ve benzer bir yanlışı başkasına karşı yapmama konusunda söz vermişse, Kızılay ya da İHH gibi bir insani yardım kuruluşunda, haline münasip bir işte çalışarak borcunu ödemesi önemlidir diye düşünüyorum. Biz insanız. Önemli olan yanlış yapan bir insanı nasıl geri kazanabiliriz. Birileri inadına yanlış yapmaya devam ediyorsa, elbette zalimler için yaşasın cezaevi. Malcolm X kriminal bir vaka idi, ama sonunda hepimizin gurur duyduğu bir kişiliğe dönüştü. Affedenler affedilecekler. Yunusun dediği gibi "Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için, Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik." ifadelerini kullandı.

M.T.A. bu protokol çerçevesinde, en yakın Kızılay'da, Kızılay elbisesi giyerek, kendine verilen görevi yaparak dava dosyası kapandı.

Dilipak'tan ilginç uygulama! Kendisine hakaret eden kişiyi, Kızılay'da çalışma şartı ile affetti

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Abdurrahman Dilipak Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title