Haberler

Güneydoğu PKK'ya 'Kepenk Kapatıyor'

PKK Tarafından Dağıtıldığı Belirtilen 'Kepenk Kapatma' Bildirileri Amacına Ulaşamadı. Böylece, PKK'nın Güneydoğu'da Etkinliğini Giderek Kaybettiği Gün Yüzüne Çıkıyor, Korku Bile Esnafı Yıldıramıyor.

Terör örgütü tarafından dağıtıldığı belirtilen "kepenk kapatma" bildirileri amacına ulaşamadı. Esnaf geç de olsa kepenklerini açarken, ilçeye çok sayıda çevik kuvvet polisi gönderildi.

Güneydoğu'da son bir ay içerisinde güvenlik kuvvetleri ile girilen çatışmalar sonucunda öldürülen 4 teröristin Suruçlu olması nedeniyle ilçede bir süre önce izinsiz korsan gösteri yapan grup, şimdi de bildiri dağıtarak esnaftan kepenklerini kapatmasını istedi. Terör örgütünün oyununa gelmeyen esnaf, iş yerlerini bugün geç de olsa açtı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde dün sabah erken saatlerde iş yerlerinin kepenklerini açan esnaf, terör örgütü adına dağıtılmış bir bildiri buldu. Bildiride terör örgütü PKK'nın propagandası yapılırken, ölen teröristlerin anısına cumartesi günü iş yerlerinin kepenklerinin kapatılması istendi. Polis, bildiriyi kimlerin dağıttığı konusunda araştırmalarını sürdürürken, Kaymakam Muhittin Pamuk, Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Binbaşı Faruk Şeker, İlçe Emniyet Amiri Murat Sandal, Jandarma Komutanı Jandarma

Yüzbaşı Murat Yağmur, cuma günü akşam saatlerinde esnafı tek tek ziyaret ederek kepenklerini kapatmaması konusunda uyarılarda bulundu ve devletin her zaman esnafın ve vatandaşının yanında olduğunu söyledi.

Bugün sabah tedirgin olan esnaf kepenklerini açıp açmamakta kararsız kaldı. Sabahın erken saatlerinde iş yerlerini açmayan esnaf daha sonra fikrini değiştirdi. Devletin gücüne ve şefkatine inanan esnaf, iş yerlerinin kepengini açmaya başladı.

Bu arada polis de kentte kontrollerini sürdürdü. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, olası bir gerginlik veya saldırıya karşı Suruç ilçesine çok sayıda çevik kuvvet ekibi gönderdi.

(GD-ST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title