Haberler

Güneydoğu'da 'Ücretsiz Elektrik' Teklifine Destek

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt'un Yoksul Vatandaşlara Ücretsiz Elektrik Verilmesi Teklifine Mardinliler'den de Destek Geldi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt'un yoksul vatandaşlara ücretsiz elektrik verilmesi teklifine Mardinliler'den de destek geldi.

Kaçak elektrik kullanma oranının yüzde 70'in üzerinde olduğu Mardin'de vatandaşlar kaçak elektriğin önüne geçmek için ücretsiz elektrik verilmesine destek olurken, Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu ise, suistimal edileceği gerekçesi ile buna karşı çıktı. Belediye Başkanı Metin Pamukçu, milli geliri düşük olan illerde elektrik ücretlerinde indirimine gidilmesi teklifinde bulundu. Bölgedeki en büyük kaçak elektrik oranının tarımsal sulamada olduğunu iddia eden Pamukçu, "Kaçak elektriğin önüne geçmek

için sadece yoksul ailelere değil, milli geliri düşük olan bütün illerde herkes için elektrik indirimine gidilmesi daha iyi olur" dedi.

Mardin'in kenar mahallelerinden Çabuk ve Latifiye Mahalleleri Muhtarı Ferhan Çalık, ucuz elektrik teklifine destek vererek, mahallesinde yaşayan birçok insanın elektrik faturasını ödemediği için kaçak elektriğe yöneldiğini söyledi. Muhtar Çalık, "Mahallemizde daha çok göçten dolayı gelen fakir aileler yaşıyor. Faturalarını ödemediği için çoğu insan kaçağa yöneliyor. Bölgede en çok kaçak elektriği bölgenin zenginleri harcıyor. Fakirlere ücretsiz elektrik verilerek kaçak elektrik kullananlara caydırıcı

cezalar verilirse ancak önüne geçilebilir" diye konuştu.

Çubuk Mahallesi'nde yaşayan Abdulkadir Anar ise, işsiz olduğunu ve 3 aydan beri elektrik faturasını ödemediğini söyledi. Ücretsiz elektrik verilmesi teklifine sevindiğini anlatan Anar, herkesin kaçak elektrik kullanmasından dolayı elektrik kesintisi yaşadıklarını belirtti.

"CEMEVLERİNDEN ELEKTİRİK VE SU PARASI ALINMASIN"

Fakir ailelere ücretsiz elektrik verilmesi yönündeki teklif, Elazığ'daki Alevi dernekleri tarafından olumlu karşılandı. Elazığ Cem Kültür Merkezi 2. Başkanı Cafer Yeşil, yapılan teklifi çok olumlu bulduğunu belirterek, cemevlerinden elektirik ve su ücreti alınmaması gerektiğini söyledi. Elazığ Cem Kültür Merkezi 2. Başkanı ve Yıldızbağları Mahallesi Muhtarı Cafer Yeşil, "Tunceli'den mahallemize bir çok aile göç ediyor. Göç alan mahallelerimiz var. Valilikten alınan yardımla yaşayabilen ailelerimiz var.

Elazığ'ın da bu kapsama alınmasını talep ediyoruz. Cemevlerimizde elektrik sıkıntımız var. Cemevlerimizden elektrik ve su parasının alınmamasını istiyorum" dedi.

Nezir Çelik isimli mahalle bakkalı ise, mahallelerinde çok sayıda fakir vatandaş olduğunu belirterek, yoksul olan vatandaşlara elektriğin ücretsiz verilmesini talep etti. Sultan Doğan isimli vatandaş da, terör nedeniyle mahalleye göç eden aile sayısının çok fazla olduğunu belirterek, "Fakirliğe dayanamayıp ölen yaşlılarımız çok fazla. Bedava elektrik, fakir vatandaşlar açısından çok olumlu bir gelişme olur" diye konuştu.

(NG-EK-ZG-CMH-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title