Haberler

Güney Afrika'da Polis Şiddeti Davası

PRETORIA (AA) – Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yaklaşık 2 yıl önce Mozambikli bir taksi şoförünü öldürmek suçlamasıyla yargılanan 8 polisin suçlu bulunduğu bildirildi.

PRETORIA (AA) – Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yaklaşık 2 yıl önce Mozambikli bir taksi şoförünü öldürmek suçlamasıyla yargılanan 8 polisin suçlu bulunduğu bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkent Pretoria'daki Gauteng North Yüksek Mahkemesi, 2013 yılında gözaltında yaşamını yitiren Mozambikli taksi şoförünün ölümünden 8 polis memurunu suçlu buldu. Yargıç Bert Bam'ın, cezanın belirlenmesi için söz konusu kişilerin 22 Eylül tarihine kadar tutuklu kalacaklarına karar verdiği ifade edildi.

AA muhabirine konuşan Afrika Diaspora Forum Başkanı Marc Gabafou, "Göçmenler bazı polisler tarafından insanlık dışı muamele görüyor. Bu kararın çok güçlü bir mesaj olacağını umuyoruz" dedi.

Somalililer Cemiyeti Başkanı Amir Sheikh ise kararın Güney Afrika'da polislerin göçmenlere yönelik işkence vakalarının azalması konusunda etkili olacağını dile getirerek, "Karar ayrıca polisin kanunun üzerinde olmadığını da gösteriyor" diye konuştu.

Güney Afrika polisi uzun zamandır göçmenlere karşı sert oluşundan dolayı suçlanıyordu.

İddiaya göre Mozambikli taksi şoförü Macia'yı 2 yıl önce trafik cezasına karşı çıktığı için yakalayan polisler, sürücüyü Johannesburg kentine yakın Daveyton kasabasında elleri bağlı polis arabasının arkasında 200 metre sürüklenmişti. Yolda geçen bir vatandaş tarafından kaydedilen görüntü, sosyal medyada yankı uyandırmıştı.

Macia daha sonra Devyton polis karakolunda tutuklu bulunduğu hücrede ölü bulundu. Olaydan hemen sonra olaya adları karışan polis memurları görevlerinden atılmıştı. Mahkemede Macia'nın ellerini yanlışlıkla bağladıkları ifadesini veren polisler, şoförün hızlı süreceğini bilmediklerini söylemişlerdi.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Afrika Pretoria Gauteng Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title