Haberler

Gülefer Yazıcıoğlu Savcıyla Görüştü

Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu Malatya Adliyesine giderek soruşturmayı yürüten savcı ile görüştü.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Genel Başkan Yardımcıları Selami Ekici ve Kemal Yavuz ile Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu Malatya Adliyesine giderek soruşturmayı yürüten savcı ile görüştüler.

Malatya Adliye Sarayında yaklaşık 4 saat süren görüşme sonrası gazetecilere açıklama yapan BBP Genel Başkanı Destici, adliye ziyaretinin kamuoyuna yanlış aksettirildiğini belirterek, "Benim buraya soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiğim için ifade vermeye geldiğim belirtildi. Ancak böyle bir şey yok" dedi. Destici, adliyeye rahmetli Genel Başkanlarının eşi Gülefer Yazıcıoğlu'yla geldiklerini ve müşteki sıfatıyla ellerindeki bazı bilgileri savcılarla paylaştığını söyledi. Destici, ayrıca savcıyla görüşme talebinin de kendileri tarafından yapıldığını belirterek, beraberlerinde Genel Başkan Yardımcıları avukat Selami Ekici ile Kemal Yavuz'un da bulunduğunu belirtti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, soruşturma sürecince hukuka yardımcı olmak istediklerini ifade ederek, hiç kurumu haksız yere zan altında bırakma niyetlerinin olmadığını söyledi. Destici olayın aydınlığa kavuşması için cesaret gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Oligarşik bürokrasiyle karşı karşıyayız. Kurumlar kendi içerisinde hata yapan ihmali olan kusuru olanları belirleyip hukuka teslim etmesini ve hukukun kendilerinden istenen belgeleri teslim etmesi dava sürecini daha sağlıklı bir şekilde yürümesini sağlayacaktır. Biz neden hala istenen bazı bilgiler ve belgeler kurumlardan gönderilmiyor buraya biz bu sorunun cevabını arıyoruz. Biz bu sürecin doğru bir şekilde aydınlatılmasını istiyoruz" diye konuştu.

TERÖRLE MÜCADELEDE İDAM CEZASI GERİ GETİRİLMELİ

Mustafa Destici ayrıca Hakkari Çukurca'da yaşanan terör eyleminde 24 askerin şehit olduğu saldırıyı da kınayarak, PKK terör örgütünü ve onları siyasi uzantılarını bir kere daha lanetlediğini söyledi. Destici, ülkeyi yönetenlerin 27 yıldır terörle gerçek anlamda bir mücadele sergileyemediğini ifade ederek şunları söyledi; "Biz Kandil'i bombalamaktan bahsediyoruz. Halbuki Türkiye'nin içerisinde pek çok Kandil'ler var. Kamplar var. Terör örgütünün konuşlandığı hazırlık yaptığı pek çok nokta var. Maalesef biz kendi güvenlik güçlerimizi bile koruyamaz, onların güvenliğini sağlayamaz hale geldik. 27 yıldır her şehit haberi geldiğinde 'terörle mücadelemiz aynı azim ve kararlılıkla sürecektir' diyenler ve her terör eylemi olduğunda 'terör örgütü can çekişiyor' diyenlere karşı örgüt saldırılarını arttırıyor. Daha önce bir noktaya diyelim ki ayda bir terör eylemi gerçekleştirme kabiliyeti varken, bugün geldiği noktada bir günde 8 ayrı noktada maalesef güvenlik güçlerimize saldırabiliyor."

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, terörle mücadelede idam cezasının mutlaka geri getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, yeni anayasa çalışmalarında BBP olarak öncelikli şartlarından birinin bu olacağını söyledi. - Malatya / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title