Haberler

Gül'ün "Arınç" Önerisi Başbakan Erdoğan'ı Kızdırdı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili, Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan arasında gerçekleşen görüşmenin detayları ortaya çıktı.

Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için Başbakan Erdoğan'ın aday olup olmayacağı belirsizliğini korurken, kulislerde konuyla ilgili farklı iddialar gündeme geliyor.

"AHMET DAVUTOĞLU'NA BIRAKIRIM"

Başbakan Erdoğan'ın aday olması halinde partinin başına kimin geçeceği belirsizliğini korurken, Erdoğan-Gül görüşmesinin detayları da gün yüzüne çıkmaya başladı. Yeniçağ gazetesi yazarı ve Ankara temsilcisi Ahmet Takan'ın AK Parti kulislerinde konuşulanları kaleme aldığı yazısında Erdoğan'ın Köşk'e çıkması halinde Gül'e "Köşk'e çıkarsam Başbakanlık koltuğuna kim otursun?" şeklinde bir soru yönettiğini belirtti. Gül'ün de bu soruya "Bülent Arınç" yanıtını verdiğini ifade eden Takan, bunun üzerine Erdoğan'ın "Ne hakkı?.. Bu işlerde hak hukuk olmaz. Başbakanlığı Ahmet Davutoğlu’na bırakırım" diye cevap verdiğini ileri sürdü.

GÜL, TANER YILDIZ'A İTİRAZ ETTİ

Erdoğan’ın düşündüğü mini kabine revizyonunun da konuşulduğunu aktaran Takan, Soma’daki facianın yargı sürecine değinen Erdoğan'ın, Enerji Bakanı Taner Yıldız'ı ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik’i kabine dışı bırakmayı düşündüğünü söylediğini, ancak Gül'ün, Taner Yıldız kısmına itiraz ederek "Yıldız’ı alma. Tamam orda durmasın ama Başbakan Yardımcısı yap. Daha iyi olur"  dediğini belirtti.

 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Abdullah Gül Ahmet Takan Erdoğan Gül Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (53)

AKSARAYLI:

BAŞBAKAN GİDERSE TÜRKİYENİN HALİNİ DÜŞÜNEMEM

46
20
yanıtYanıtla
cem tuna:

Her işte hak hukuk olur Tayyip bey... Ha sizde yoksa o ayrı...

39
19
yanıtYanıtla
KONYALI:

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖYLEDİĞİ DOĞRUYMUŞ ARKADAŞ. BU BAŞBAKAN 2 GÜN SUSSA HİÇBİRŞEY SÖYLEMESE ÜLKEYE HUZUR GELİR. İKİ GÜN ERDOĞAN HABERLERDE OLMASA ÜLKE REFAHI NİSPETEN ARTAR

25
14
yanıtYanıtla
ne güzel sevgihkadir_23@hotmail.com:

çok sevdiğin belli kılıçdaroğlanı düa etde Allah seni onunla haşretsin.inşallah

yanıt0
yanıt0
tt:

akp sonları oynuyor

23
16
yanıtYanıtla
helal başbakanım:

sayın başbakanım akpartiyi paralelcilere teslim etmeyin kalın lütfen biz olarak istemiyoruz gitmenizi.ak parti içersinde paralel yapının istifa etmeye hazır 70 tane adamımız var dediği kişilerin başını bu Bülent arınç çekiyor.prensilvanyayla olan irtibatı kopmamıstır sadece 17 aralık darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandığı için taktik değiştirmişler akparitiyi içerden vurma planıyla sinsice pusuda beklemektedirler .zaten paralel yapının bu kadar palazlanmasında arıncın alttan alttan yaptığı kulis çalışmları etkili olmuştur. sürekli sizin aksinizde açıklamalarda bulunması,her konuşmasında dolaylı laf sokarak sizi olmadık kötü özelliklerle nitelemesi bunu net olarak göstertiyor.

14
22
yanıtYanıtla
nevinnevbalt@gmail.com:

akp nin en karakterli adamlarından biridir arınç kesinlikle katılmıyorum size başbakanın aksine verdiği demeçlerinde haklı olarak verildiğinden en küçük şüphem yok bende akp li olmama rağmen erdoğanın hatalarını tabiki kabul ediyorum ki bizede bu yakışır biz partizan değiliz haklının yanındayız erdoğan haksızsa bunuda söylemek icab eder

yanıt0
yanıt0
alia@hotmail.com:

hayel gücün çok güçlü kardeşim.ama gerçekler değişmiyor.arınç senden daha akp ci. ve eğer cemmatin şu durmda partide 70 adamı olsa basarlar istifayı yeni bir parti kurarlar akp de muhalefet partileri ile zaten ters 70 kişi kaybıyla meclisten hiçbir karar çıkartamaz.

yanıt0
yanıt0
MURAT GÜNGÖR:

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞANDIR.HAYIRLI UĞURLU OLSUN.

15
18
yanıtYanıtla
KAAN KALAYCI:

BAŞBAKANIN HAKLA HUKUKLA İŞİ NE DİMİ CANIM

25
6
yanıtYanıtla
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title