Haberler

Gül Özal'ın İzinden Gidiyor

Gül, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiev'in Resmi Davetlisi Olarak Bulunduğu Bişkek'te Bakiev Tarafından Resmi Törenle Karşılandı.

Kırgızistan'a resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiyev ile baş başa görüştü.

Devlet Başkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Bakiyev-Gül görüşmesinde, iki ülke arasındaki işbirliği olanaklarının ele alındığı bildirildi.

Bakiyev, iki ülke arasındaki işbirliğinin istikrarlı olarak geliştiğini ifade ederek, işbirliğinin özellikle ticaret, ekonomi, eğitim ve kültür alanında başarıyla uygulandığını kaydetti.

Bakiyev, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Kırgızistan'a resmi ziyaretinin, iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da ileri götürülmesine vesile olmasını ümit ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül de Bakiyev'e sıcak karşılama ve misafirperverliğinden ötürü teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı olarak ilk kez Kırgızistan'ı ziyaret ettiğini kaydeden Gül, daha önce Dışişleri Bakanı olarak Bişkek'e geldiğini anımsattı.

Gül, ziyaretinin, işbirliği alanların genişletilmesinde ve iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkilerinin daha üst seviyelere ulaştırılmasında rol oynayacağını ifade etti.

Gül-Bakiyev görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra uluslararası konuların da ele alındığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiev'in resmi davetlisi olarak bulunduğu Bişkek'te Bakiev tarafından resmi törenle karşılandı.

''Akev'' diye adlandırılan hükümet evine gelişinde Bakiev, Cumhurbaşkanı Gül'ü aracının yanına giderek karşıladı. Milli marşların dinlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Gül, '' selam asker'' diyerek şeref kıtasını selamladı. Kırgız ve Türk heyetlerinin takdiminin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Bakiev tören geçişini izledi.

Törende, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Serpil Alpman hazır bulundu. Gül ve Bakiev daha sonra ikili görüşmeye geçti.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal da Cumhurbaşkanlığı sırasında Türk dünyası ile ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem vermiş ve çok sayıda ziyaret gerçekleştirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title