Haberler

Grip Vakaları Hastanelerde Yoğunluğa Neden Oldu

Görüntü dökümü: Hastaneden görüntüler Dr. Elif Güler Kazancı ile ropörtaj Dr. Erkan Yıldırım ile ropörtaj Son dönemde grip vakalarının sayısında görülen artış, sağlık kurumlarında yoğunluğa neden oldu.

Görüntü dökümü:

Hastaneden görüntüler

Dr. Elif Güler Kazancı ile ropörtaj

Dr. Erkan Yıldırım ile ropörtaj Son dönemde grip vakalarının sayısında görülen artış, sağlık kurumlarında yoğunluğa neden oldu.

Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yöneticisi Dr. Erkan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevsimsel gribe bağlı olarak son iki gün içerisinde acil servislere müracaatta artış yaşandığını söyledi.

Alınan tedbirler ve hastane çalışanlarının özverili çalışmaları sayesinde hizmette herhangi bir aksaklığın söz konusu olmadığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Özellikle son iki günde ortalama 2 bin civarında hasta müracatımız oldu. Şikayetler genel olarak yüksek ateş, kusma ve bulantı. Hastane olarak her türlü tedbirlerimizi almakla beraber hastalarımızın sıkıntı yaşamaması için de ilave çalışmalarımız devam etmektedir. Anne ve babalarımıza, bu konuda mümkün olduğu kadarıyla çocuklarını kapalı ortamlara sokmamalarını, el yıkaması konusunda ısrarcı olmalarını, çocukta görülen yüksek ateş durumlarında ise normal gribe yaklaştıkları gibi ateş düşürücü ve bol sıvı tedavisi yapmalarını öneririm."

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmet Başkanı Dr. Elif Güler Kazancı ise grip vakalarıyla ilgili sağlık hizmetlerinin aktif bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

Bursa'da hastanelerde gerekli önlemlerin alındığını belirten, Kazancı, "Bursa'da grip salgını nedeniyle hastanelerin acil servislerine başvuru oranında yüzde 40 artış olduğu gözlenmiştir. Önemli olan acile gelen vatandaşlarımıza ilk müdahalenin yapılmasıdır" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Erkan Yıldırım Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title