Haberler

Gölpazarı Açık Ceza İnfaz Kurumunda Atölye Çalışmaları

Gölpazarı Açık Ceza İnfaz Kurumunda konfeksiyon ve elektrik atölyesinde 95 hükümlüye iş imkanı sunuldu.

Gölpazarı Açık Ceza İnfaz Kurumunda konfeksiyon ve elektrik atölyesinde 95 hükümlüye iş imkanı sunuldu.

Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Orhan Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumlarındaki anlayışın, hükümlülerin tahliye olduktan sonra ailesine, kendisine ve içinde yaşadığı topluma yararlı bireyler olarak yetiştirmek, toplumsal hayatla buluşturmak olduğunu söyledi.

İş yurdu çalışmaları kapsamında özel bir sektörle üç yıllık protokol imzalandığını bildiren Yalçın, "Kurulan tekstil atölyesinde 80, elektrik atölyesinde ise 15 hükümlü çalışarak kurumda kaldıkları süreyi verimli ve faydalı kullanarak, toplumsal hayata adapte olmak, bir meslek sahibi olmak için çalışmaktadırlar. Bu atölyelerde çalışan hükümlüler, çalışırken hem kendi ihtiyacını karşılayacak kadar belli bir ücret almakta hem sigortaları yatmakta hem de ailelerine yük olmamaktadırlar" dedi.

Yalçın, atölye çalışmalarının yanı sıra hükümlü ve tutukluları ziyarete gelen ailelerin çocuklarının vakitlerini geçirmeleri için çocuk oyun alanı oluşturduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Yalçın Gölpazarı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title