Haberler

Gezi'de Meslekten Atılan Öğretmen, Terör Örgütü Üyeliğinden Beraat Etti

Adana'da Haziran 2013'teki Gezi Parkı eylemlerine katıldığı gerekçesiyle meslekten atılan 17 yıllık sınıf öğretmeni 41 yaşındaki Eser Çapar, 'terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Adana'da Haziran 2013'teki Gezi Parkı eylemlerine katıldığı gerekçesiyle meslekten atılan 17 yıllık sınıf öğretmeni 41 yaşındaki Eser Çapar, 'terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti. Çapar'ın, meslekten atılma kararına karşı 'yürütmenin durdurulması ve iptali' istemiyle İdare Mahkemesi'ne yaptığı başvuruyla ilgili ise henüz karar verilmedi. Merkez Yüreğir İlçesi'nin Ulubatlı Hasan Mahallesi'ndeki Güney Sanayi Çalışanları İlkokulu'nda görevli öğretmen Eser Çapar, 1- 16 Haziran 2013 tarihlerinde Adana'da düzenlenen Gezi Parkı eylemlerine katıldı. Eylemleri yönettikleri ileri sürülen Eser Çapar ile KESK üyesi Serkan Nar, Ahmet Ekinci ve Uğur Can Büyüknisan hakkında, 'Terör örgütü Türkiye Komünist Partisi/Kıvılcım (TKP/K) üyesi oldukları, izinsiz eylem düzenledikleri ve polise direndikleri' iddiasıyla Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Tutuksuz olarak dava sürerken Eser Çapar ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) idari soruşturma başlattı. Soruşturmanın ardından MEB Yüksek Disiplin Kurulu, Eser Çapar'a 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında, 'Devlet memurluğundan çıkarma' cezası verdi. Meslekten ihraç kararı Eser Çapar'a geçen 5 Ocak'ta tebliğ edildi. Kararın ardından Eser Çapar, bu yıl 1'inci sınıfı okuttuğu öğrencilerine ve velilerine veda etti.

4 BERAAT

Bugün 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıkan Eser Çapar, Serkan Nar, Ahmet Ekinci ve Uğur Can Büyüknisan, terör örgütü üyeliği suçlamasından beraat etti. Sanıkları 'Kanuna aykırı eylem ve yürüyüş' ile 'görevli memura direnme' suçlarından ise 6 ay ile 3 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptıran mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

EĞİTİM-SEN'DEN DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

Duruşma öncesi Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ve Eser Çapar'ın da aralarında bulunduğu öğretmenler, sendika binasından davanın görüleceği Adana Adliyesi'ne yürüdü. Eser Çapar'a destek sloganlarının atıldığı yürüyüşte polis geniş güvenlik önlemi aldı. Adliye önünde grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, "Aslında eyleme katılan kişilere soruşturma ve dava açılması yerine eylemlerde dile getirilen taleplere kulak verilmeliydi. Yargılanan arkadaşlarımızın yanındayız" diye konuştu. Eser Çapar'ın, meslekten atılma kararına karşı 'yürütmenin durdurulması ve iptali' istemiyle Adana İdare Mahkemesi'ne yaptığı başvuru ise henüz karara bağlanmadı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eser Çapar Ekinci Politika Güncel Haberler

Sürpriz buluşma! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener ile görüşecek

Sürpriz buluşma! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener ile görüşecek

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Zehra Güneş'in son hali sevenlerini kahretti

Zehra Güneş'in son hali sevenlerini kahretti

Bakmadan Geçme

Adana 2024 yılı kurban satış ve kesim yerleri nereler? Özel sektöre Kurban bayramı tatili kaç gün? Kurban bayramı idari tatil mi, resmi tatil mi? EKPSS TERCİH BAŞLADI MI 2024? EKPSS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? EKPSS TERCİH KILAVUZU! Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman, ne kadar yatacak? Erzurum Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Erzurum'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? E - OKUL NE ZAMAN KAPANIYOR 2024? MEB e - Okul not ve DEVAMSIZLIK kapama tarihi ne zaman? Gaziantep Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Gaziantep'te kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? FERDİ KADIOĞLU FENERBAHÇE'DEN GİDİYOR MU? #9917 Ali Koç transfer ile ilgili ne dedi? Bonservis için takam verdi! #129349 Antalya Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Antalya'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? Samsun Kurban kesim ve satış yeri 2024: Samsun'da kurban pazarı hangi ilçeye ve nereye kuruluyor? MOURİNHO MALİYETİ NE KADAR? Ali Koç açıkladı: Mourinho yıllık maliyeti kaç para? Kayseri Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Kayseri'de kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? İzmir'de kurban satış ve kesim yerleri nereler? İşte 2024 İzmir kurban pazarı konumları Ankara Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Ankara'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? Bursa Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Bursa'da kurban pazarı nereye, hangi ilçeye kuruluyor?
FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye'yi mi getirildi? CHP'li Salıcı iddiayı TBMM Dışişleri Komisyonu gündemine taşıdı

FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye'yi mi getirildi? CHP'li Salıcı iddiayı TBMM Dışişleri Komisyonu gündemine taşıdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title