Haberler

Gebze Adliyesi'nde Kadın Cinayetlerine Karşı Eylem

'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyeleri, Gebze'de iki ay önce eşi tarafından hastanenin önünde öldürülen Mehtap Civelek'in ailesine destek vermek için Gebze Adliyesi önünde eylem yaptı.17 Ocak'ta eski eşi Volkan Civelek tarafından...

'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyeleri, Gebze'de iki ay önce eşi tarafından hastanenin önünde öldürülen Mehtap Civelek'in ailesine destek vermek için Gebze Adliyesi önünde eylem yaptı.

17 Ocak'ta eski eşi Volkan Civelek tarafından konuşma bahanesiyle çağrılan ve alıkonulduktan iki gün sonra hastane önünde başına sıkılan 3 kurşunla öldürülen Mehtap Bülbül'ün ailesine destek vermek için bir araya gelen 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyeleri, katil zanlısı Volkan Civelek'in Gebze Adliyesi'ndeki ilk duruşması öncesi adliye bahçesinde eylem yaptı. Yurt genelinde öldürülen kadınların yakınlarının katıldığı eylemde, yakınlarını kaybeden bayanlar eylemde söz alarak, ölen kişilerin çoğunluğunun emniyetin ya da kolluk kuvvetlerinin duyarsızlığından kaynaklandığını belirterek, emniyet güçlerini daha duyarlı olmaya davet ettiler. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu sözcüsü Gülsüm Kav yaptığı açıklamada, "Mehtap Civelek kendi kararlarını almak istediği için öldürüldü, ölüm tehlikesi altında olan Mehtap Civelek'e Koruma tedbiri kararı çıkartılsa da bu sadece kağıt üzerinde kalan bir koruma olmuştur" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Volkan Civelek Mehtap Civelek Gebze Adliyesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title