Haberler

Gaziantep Osb Elektrik Faturalarındaki TRT Payının Kaldırılmasını İstiyor

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, sanayide ödenen elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılması gerektiğini belirtti.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, sanayide ödenen elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılması gerektiğini belirtti.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri ve OSBÜK Yönetim Kurulu üyeleri, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette, Gaziantep OSB ve OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu, komisyon üyelerine kent sanayisi ve sorunları hakkında bilgi verdi. Yerli sanayiye sahip çıkılması ve sanayicinin desteklenmesi gerektiğini belirten Başkan Nakıboğlu, "2023 vizyonu çerçevesinde hedeflerimize ulaşabilmemiz için sanayici her konuda desteklenmelidir. Mesela bunlardan birisi elektrik faturalarındaki TRT payıdır. Biz sanayiciler olarak elektrik faturalarındaki yüzde 2'lik TRT payının kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

Sanayicilerin yaşadığı sıkıntılardan birisinin de 3 bin 600 günü dolduran çalışanların tazminatları alıp işyerlerinden ayrılması olduğunu ifade eden Başkan Nakıboğlu, "Biz sanayiciler olarak bu durumdan da sıkıntılıyız. Bizler çalışanlarımıza her türlü imkanı sağlıyoruz. Yurtdışına gönderip eğitimler aldırıyoruz. Fakat 3 bin 600 gün sigortasını doldurduğu anda çalışan tazminatını alıp rakip firmaya geçiyor. Bizlerin de bunca yıl vermiş olduğumuz emekler boşa gidiyor. Bu durum nasıl düzeltilir bilemiyorum ama sanayiciler bu konuda çok dertli" dedi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu da sorunları yerinde görüp, çözüm önerileri geliştirmek amacıyla her yıl düzenledikleri organize sanayi gezilerine bu yıl Adana ve Gaziantep ile devam ettiklerini söyledi. Türkiye'nin 17 çeyrektir kesintisiz büyüdüğünü ifade eden Mazıcıoğlu, "Bir yılını planlayamayan bir ülkeden 10 sene sonrasını planlayan bir ülke konumuna geldik. 2023'lerden, 2071'lerden bahseden bir ülke haline geldik. Dünyanın en büyük 10'uncu ekonomisi olmak için kararlılıkla çalışmalarımızı yürütüyoruz" diye konuştu.

Gaziantep'te çok sayıda Suriyeli bulunduğunu ifade eden Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ise, "Türkiye'ye misafir olarak gelen Suriyeliler şu anda kendi buldukları yerlerde kayıt dışı çalışıyorlar. Buna 'dur' demenin zamanı geldi. Bunların mutlaka kayıt altına alınması gerek. Sınırdan geçerken emniyet tarafından hem parmak izleri alınmalı hem birer geçici numara verilmeli. Nasıl Türk vatandaşlarını numarayla kayıt altına alabiliyorsak, bunları da kayıt altına almamız gerekir. Aksi takdirde bu adamlar getirdikleri parayla bir müddet daha dayanırlar, ondan sonra da her türlü sıkıntı başlar" diye konuştu.

Heyet daha sonra OSB'deki bazı fabrikaları gezdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Halil Mazıcıoğlu Cahit Nakıboğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title