Haberler

Futbolda Şike Kumpası" Davası?

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "futbolda şike" soruşturmasında "kumpas" kurduğu iddiasıyla açılan davada tutuksuz yargılanan sanıklardan avukat Nazif Aktaş, Feza Yayın Grubu'nun avukatlığını yaptığını belirterek, Zaman gazetesine kayyum atandığında, kayyumların görevini devralmasını...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "futbolda şike" soruşturmasında "kumpas" kurduğu iddiasıyla açılan davada tutuksuz yargılanan sanıklardan avukat Nazif Aktaş, Feza Yayın Grubu'nun avukatlığını yaptığını belirterek, Zaman gazetesine kayyum atandığında, kayyumların görevini devralmasını engellediği iddiasını reddetti.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki duruşma salonunda görülen davada, tutuksuz sanıkların savunmaları alınıyor.

Tutuksuz yargılanan Tevfik Sami Tınarlı, polislik mesleği boyunca ilk kez bir suçtan hakim karşısına çıktığını belirtti. Terör örgütü FETÖ ile herhangi bir ilgisinin olmadığını savunan Tınarlı, bu suç nedeniyle yargılandığı için çok üzüldüğünü söyledi.

Şubede teknik takip ve izleme biriminde görev yaptığını anlatan Tınarlı, hakim kararı olmadan kimseyi takip etmediklerini ve fiziki takipte gördüklerini tutanaklara geçirdiklerini aktardı.

Mahkeme Başkanı Ali Öztürk'ün, "Aziz Yıldırım'la ilgili yaptığınız fiziki takipte herhangi bir özel talimat, hukuk dışı bir talimat verildi mi?" sorusu üzerine, hukuk dışı bir talimat almadığını ve böyle bir talimatı da hiçbir zaman yerine getirmediğini ifade etti.

Başkan Öztürk'ün, bazı görüntülerin medyada yer aldığını, bunu kimlerin servis ettiğini bilip bilmediğini sorduğu Tınarlı, "Biz elde ettiğimiz görüntüleri, ham haliyle ilgili soruşturma bürosuna teslim ederdik. Kimin servis ettiğini bilmiyorum. Biz sahadayız, gün içinde birkaç işe gidiyoruz. Büro içinde olmamızın imkanı yok." dedi.

Sanıklardan Eyüp Aytar, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde teknik takipte tapeci olduğunu belirterek, kendilerine gelen ses kayıtlarını çözdüğünü söyledi.

Çapraz sorgusu sırasında bir müşteki avukatının, "Futbolda şike soruşturması kapsamında telefonları dinlenilen bir şüphelinin eşiyle özel görüşmesi çözülmüş. Bunun davayla bir ilgisi yoktu. Eşiyle soruşturma dışında özel bir konudaki mesajını çözerken hiç rahatsızlık duydunuz mu?" sorusuna, bu kişinin eşi de soruşturma kapsamında şüpheli olduğu için tapelerin çözüldüğünü belirtti.

Tutuksuz sanık Yafes Çağlayan, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde tapeci olarak görev yaptığını, kendilerine gelen ses kayıtlarını çözdüğünü belirterek, terör örgütü FETÖ ile bir ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü.

"250 bin dolara anlaştık"

Tutuksuz yargılanan avukat Nazif Aktaş ise Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın 3 Temmuz 2011'den yaklaşık 4 ay sonra avukatlığını yaptığını dile getirerek, Odyakmaz'dan gelen teklif üzerine dosyayı incelediğini, şike yapmadığına kanaat getirip avukatlığını üstlendiğini anlattı.

Cezaevinde görüştükleri Odyakmaz'ın avukatlık ücretini kulüp yetkilileriyle görüşmesini istediğini belirten Aktaş, Sivasspor yöneticileriyle avukat Orhan Erdemli de olmak üzere 4 avukatın ortak çalıştığı büroda görüştüklerini ifade etti.

Aktaş, aldıkları 250 bin dolarlık vekalet ücretini aralarında paylaştıklarını dile getirerek, parayı da peyderpey aldıklarını söyledi.

Odyakmaz'la hiçbir zaman örgüt ve cemaat ilişkisi içerisinde bir diyaloglarının olmadığını kaydeden Aktaş, "Hiçbir şekilde tahliye veya beraat garantisi vermedik. Onlar da böyle bir garanti istememiştir. Ödemelerin tamamı resmi düzeyde bankadan yatırıldı." diye konuştu.

Nazif Aktaş, şike soruşturmasında adı geçen emniyet yetkilileriyle hiçbir temasının olmadığını savunarak, iddianamede geçen ve aldıkları paranın FETÖ'ye aktarıldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

"Feza Yayın Grubu'nun avukatıydım"

Aralarında kayyum atanan Zaman gazetesi, Cihan Haber Ajansı'nın da bulunduğu Feza Yayın Grubu'nun avukatlığını yaptığını belirten Aktaş, iddianamedeki Zaman gazetesinde kayyum atandığında, kayyumların görevini devralmasını engellediği iddiasını da reddetti.

Birçok dosyayı takip ettiğini ve kayyumlarla bu dosyalarla ilgili görüşmek istediği için Zaman gazetesine gittiğini savunan Aktaş, şöyle devam etti:

"Bu kurumlara kayyum atandıktan sonra vekillik görevimin sona ereceğini düşündüğüm için kayyumlarla görüşme talebinde bulundum. Avukat arkadaşlara bu düşüncemi ilettiğimde, mevcut arkadaşlarla çalışmayacaklarını söylediler. Ben de dosyaları verebileceğimi söyledim. Onlar da 'Biz söyleyene kadar devam edin.' dedi. Herhangi bir engelleme faaliyeti içinde olmadım. Kayyum heyeti de bu konuda tanık olarak dinlenilebilir."

Aktaş, bu kurumların avukatlığını profesyonel olarak ve para karşılığında yaptığını ifade ederek, hiçbir işlerini ücretsiz üstlenmediğini ve bu terör örgütüne karşı olan birçok kurum ve kişilerin de avukatlığını yaptığını kaydetti.

"Kumpas olduğu yorumunu yapardım"

Çapraz sorgusu sırasında bir avukatın "Bu davada Odyakmaz'ın avukatı olsaydınız. Kumpas olduğunu söyler miydiniz?" yönündeki sorusuna Aktaş, "Mecnun Bey açısından kumpas olduğu yorumunu yapardım. Dosyayı inceledik, maçı da izledik. Sanık vekilleri ile sürekli diyalog içindeydik. Diğer meslektaşın da verdiği bilgiler dikkate alındığında Sivas-Fenerbahçe maçında şike yapılmadığına kanaat getirdik. Odyakmaz'a haksızlık yapıldığını gözlemledik." yanıtını verdi.

Hakkındaki "terör örgütü üyeliği" suçlamasını reddeden Aktaş, sanıklardan sadece Hidayet Karaca'yı benzer bir kurumun yöneticisi olduğu için tanıdığını anlattı.

Aktaş, Mahkeme Başkanı Ali Öztürk'ün Odyakmaz'ın iddianamedeki, "Bu operasyonun cemaat tarafından yapıldığı söylentileri çıktı ve basında da yer aldı. Ben de tahliyeme yardımcı olmaları için avukatlarıma talimat vererek konuyu araştırmalarını istedim. Daha sonra Nazif Aktaş ile anlaştık. İlk duruşmada da tahliye oldum." ifadesini hatırlatması üzerine şöyle konuştu:

"Mecnun Odyakmaz da belirtmiş zaten. Ben değil onlar beni buldu. Ayrıca Odyakmaz hakkında da mahkumiyet kararı verildi. FETÖ'ye çıkar sağlamak amacıyla yüksek ücretler karşılığında tahliye garantili davalar aldığım iddialarını kabul etmiyorum."

"15 Temmuz sonrası ilişkimi kestim"

Nazif Aktaş, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ ile alakalı kuruluşların avukatlık görevini bıraktığını sözlerine ekledi.

Aktaş'ın çapraz sorgusunda Cumhuriyet Savcısı Murat Yıldırım'ın "Mecnun Odyakmaz ile müvekkillik ücretini neden dolar üzerinden anlaştınız?" sorusuna Aktaş, "Paranın değerini kaybetmemesi için dolar üzerinden anlaştık, ama ödemeler hep Türk lirası yapıldı." diye yanıt verdi.

Aktaş, Yıldırım'ın, "Yurt dışına çıktınız mı ve hangi ülkelere gittiniz?" sorusuna karşılık, "Birçok ülkeye gittim, Amerika'ya da gittim." dedi.

Duruşma, tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasıyla sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mecnun Odyakmaz Ali Öztürk İstanbul Silivri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title