Haberler

Fransız Kültür Merkezi'nde Edebiyat Buluşması

Güncelleme:

Yazarlar, Ahmet Soysal'ın yöneteceği bir buluşmada, çevrilmiş kitaplarını ve yapıtlarının genelini tanıtacaklar.

« TÜRKÇE YAZMAK, FRANSIZCA OKUNMAK : FRANSIZCA'YA ÇEVRİLEN ÜÇ TÜRK YAZARI »

Konuklar : TAHSİN YÜCEL, MURATHAN MUNGAN VE YİĞİT BENER

Moderatör: AHMET SOYSAL

13 Aralık Perşembe, 19:00

Türk yazarlar, Fransa'da gitgide daha çok yayımlanmaktalar. Yayıncılar arasında Actes-Sud, bu çeviri furyasında başat bir yer tutmakta.

Fransız Kültür Merkezi bu yayınevince çevrilmiş yazarlardan üçünü ağırlıyor: Tahsin Yücel, Murathan Mungan ve Yiğit Bener.

Yazarlar, Ahmet Soysal'ın yöneteceği bir buluşmada, çevrilmiş kitaplarını ve yapıtlarının genelini tanıtacaklar. Bu toplantı ayrıca onlara Fransa'da çevrilmiş bir yazarın durumu konusunda görüşlerini sunmak ve bakışı ülkelerine çevirerek, Türk toplumuyla bağlarını ortaya koymak fırsatını verecektir.

Simültane çeviri. Giriş ücretsizdir.

1933 yılında Elbistan'da (Kahramanmaraş) doğan roman, öykü ve deneme yazarı, edebiyat eleştirmeni ve çevirmen Tahsin Yücel aralarında önemli klasiklerin de yer aldığı seksene yakın Fransız yapıtını Türkçe'ye çevirmiştir. Actes Sud Yayınevi yazarın « Bıyık Söylencesi » (2009) ve « Gökdelen » romanlarını Noémi Cingöz'ün çevirisi ile Fransızca'ya kazandırmıştır.

1955 yılında Mardin'de doğan Murathan Mungan'ın çok sayıdaki yapıtları arasında roman, deneme, öykü, şiir ve tiyatro oyunları bulunmaktadır. « Üç Aynalı Kırk Oda » (2003, çeviri : Alfred Depeyrat) kitabının ardından Actes Sud Yayınevi yazarın « Çador » (2008) ve « Eldivenler » hikayelerini (2011) Jean Descat çevirisiyle Fransızca'ya kazandırmıştır.

1958 yılında Brüksel'de doğan yazar ve çevirmen Yiğit Bener, Türkiye ve Fransa arasında yaşamını ve çalışmalarını sürdürmektedir. Türkçe'ye kazandırdığı birçok Fransızca eser arasında Céline'in « Gecenin Sonuna Yolculuk » çevirisi özellikle dikkat çekicidir. Actes Sud Yayınevi, Célin Vuraler'in çevirisiyle « Öteki Kabuslar » (2010) öykü kitabını yayınlamıştır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fransız Kültür Merkezi Ahmet Soysal Tahsin Yücel Fransa Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm! Çağla Şıkel ayaklarını mı paylaştı? Çağla Şıkel neden video paylaştı?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title