Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attığı için küçük çocuğa hakaret edip ekmek satmayan fırıncının 8 yıl hapsi isteniyor

Güncelleme:

Sultangazi'de seçimden sonra ekmek almaya gelen bir çocuğa Cumhurbaşkanı lehine slogan attığı gerekçesiyle hakaret edip ekmek satmayan ve daha sonra çocuğun babasıyla gelmesi üzerine bıçaklı tehditte bulunan fırıncı hakkında iddianame hazırlandı. Tutuklu bulunan esnafın "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "Silahla tehdit" suçlarından 8 yıla kadar hapsi istendi.

Sultangazi'de geçtiğimiz ay bir fırından ekmek almak isteyen küçük çocuk, işletme sahibi tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attığı gerekçesiyle hakaretlere maruz kalmıştı. Küçük çocuğa "Köpeklere ekmek satmıyoruz" diyen esnaf, çocuğun daha sonra yakınıyla gelmesi üzerine de bıçaklı tehditte bulunmuştu. Skandal olay sonrası gözaltına alınan fırın çalışanı tutuklanmıştı. Olayla ilgili iddianame hazırlandı ve şüpheli hakkında istenen ceza belli oldu.

SİLAHLA TEHDİT SUÇUNU İŞLEDİ

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, yerel bir haber sitesinin Instagram hesabından paylaşılan videoda 28 Mayıs 2023 gecesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir fırın çalışanının dükkana gelen bazı kişilerle tartışma yaşadığı ve tezgahtan eline bıçak alarak şahısları dükkandan kovduğunun görülmesi üzerine soruşturma başlatıldığı anlatıldı.

İddianamede, şüphelinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy verenlere yönelik söylemde bulunduğu anlatıldı. Bu söylemin "Halkın bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa tahrik ettiği ve sözkonusu söylemin sosyal medyada fazlasıyla gündem olması nedeniyle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıktığı kaydedildi. Şüphelinin "Nerede benim bıçağım?" dedikten sonra eline bıçak alarak mağdur ve müştekiye yönelik "Silahla tehdit" suçunu işlediği de belirtildi.

SAVUNMASINDA KLİŞE BİR BAHANEYE SIĞINDI

Şüpheli Kadir Y.'nin savunmasına yer verilen iddianamede, olay günü dükkanında yüksek sesle bağırdığını, daha sonra çıktıklarını, 5 dakika sonra çocuğun babası ile geldiğini, babasının neden bağırdığını sorması ve ardından da, "Dışarı çık" diye bağırması üzerine kendisini tehdit ettiğini, korkup bıçağı eline aldığını, kimseye sallamadığını tehdit etmediğini söylediğine yer verildi.

8 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede şüphelinin ayrıca Cumhurbaşkanına ya da bu şahıslara hakareti ya da tehdidi olmadığını söylediği de yer aldı. Şüpheli Kadir Y., "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "Silahla tehdit" suçlarından 8 yıla kadar hapis istemiyle önümüzdeki günlerde Gaziosmanpaşa 8. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sultangazi Fırıncı Ekmek Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024?
500

Yorumlar (7)

EjdeR karahanli:

şakamı bunların hedefi ne tüm türkiyeyi hapisemi atmak . yazik ne hale getirdiler güzelim ülkeyi.

149
320
yanıtYanıtla
İzzet Ulaş 2:

Umarım cezam müebbete döner.

163
132
yanıtYanıtla
EjdeR karahanli:

inş senide birgün birine hakaret ettin için içeri atarlar müebbet alırsın

yanıt133
yanıt147
Hovan Coharyan:

Hapis yetmez. Bu vatan, millet ve din düşmalarının idam edilmesi lazım. 8 yıl bu vatan hainine mi bakacağız.

2
7
yanıtYanıtla
Panther Panthera:

Cezalandirilmali ve kimse kimseye istedigi zaman bicak cekip, fikirlerinden dolayi kin gutmemelidir

2
5
yanıtYanıtla
Mutlu Akdağ:

Adam orada ilk cümlede buraya gelip bagiramaz diyor rutinde konusmalar a alt yazı eklenir niye eklemediniz

3
0
yanıtYanıtla
David Steinberger:

O ne lan git ekmeğini al cik siyaset yerimi firin orası firinci haklı bunun için adamı bide hapse atiyorlar peki bunu bir başka partili yapsaydı aynısını yaparmıydıniz adamın ekmek kapısına bide mühür vurdunuz Allah mazlumun hakını yanınızda bırakmasın ne hale gelmiş ülke ağzini acan ekmeğinide elinden alıyorsunuz İslamın adaleti bu mu yazık çok yazık

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title