Haberler

Fetö Üyesi Oldukları İddia Edilen İş Adamlarına Yönelik Dava

Adana'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçundan haklarında dava açılan 18'i tutuklu 36 sanığın...

Adana'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçundan haklarında dava açılan 18'i tutuklu 36 sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Ahmet Yasir Sarı, Ahmet Turan Titrinli, Davut Turhan, Engin Tunç, Evliya Demiraslan, Faruk Önük, Fevzi Kaplan, Güngör Öğütgen, Halit Takal, Maruf Tüdeş, Murat Kurt, Osman Kala, Ömer Işık, Ömer Ali Erdem, Ramazan Çelik, Şahin Fidan, Yadin Miran, Yener Ural ile tutuksuz sanıklar Ahmet Yolaç, Hakan Çelik, Bekir Cangüven, Bülent Güley, Hasan Eren, Mehmet Yaman, Mustafa Kaykaç, Mustafa Kul, Muzaffer Akbulut, Orkun Kaykaç, Recep Yüzgeç, Rüştü Uslu, Sadık Kardiyen, Selçuk Öntürk, Selvi Nur Işık, Tuncer Telli, Uğur Kurt, Yakup Vecdi Uslular ve avukatları katıldı.

Duruşmada kimlik tespitlerinin ardından sanık savunmalarına geçildi.

Mahkeme heyeti tarafından ilk olarak savunma yapması istenen tutuklu sanık Engin Tunç etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini ve beyanlarında samimi olduğunu söyledi.

FETÖ/PDY'nin haberleşmede kullandığı "ByLock" uygulamasını kullandığını belirten Tunç, şunları söyledi:

"Ben hiçbir terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmedim. Bu yapıya dair tüm bildiklerimi anlatmak isterim. 2007 yılında Çukurova Üniversitesi Ekonometri Bölümünü kazandım. O süreçte devlet yurduna başvurdum ama çıkmamıştı. Cemaat adıyla bilinen bu yapı devlet yurduna yerleşemeyen böyle öğrencileri tespit ediyordu. 2012 yılına kadar Barajyolu'nda bulunan Söğüt yurdunda kaldım. Bu yurtta kaldığım süre zarfında bu yapıya ait sohbet toplantılarına katıldım. Ben 2012 yılında Adana girişimci iş adamları derneğinde ön büro elemanı olarak iş buldum. Belli bir süre sonra buranın iş yükü nedeniyle ayrıldım. Daha sonra Ceyhan girişimci iş adamları derneğinde çalışmaya başladım. Bir süre sonra bu derneğin bağlı bulunduğu federasyon görevlisi Fetullah K. ile tanıştım. Bu kişi benim cep telefonuma ByLock'u yükledi. Daha sonra telefonları eşleştirdi. Bu programı kullanırken Fetullah K. ve dernek çalışanları program üzerinde grup olarak bulunuyordu. Bu grupta mesajları Fetullah K. gönderiyordu. Genelde dini içerikli mesajlar geliyordu. Bank Asya'ya talimat ve çağrı üzerine para yatırmadım. Heyetinizce uygun görüleceği şekilde tahliyemi ve beraatımı talep ederim."

Savunması alınan diğer tutuklu sanık Evliya Demiraslan ise Ceyhan'da Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Burç Okullarında müdür olarak görev yaptığını ve üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini ifade etti.

Burç Okullarıyla olan temasının suç olmadığını savunan Demiraslan, şunları söyledi:

"Benim görev yaptığım süre zarfında bu okullar sıkı denetime tabiydi. Bu kurum suçlu olabilir ama benim eğitimci olarak temasım suç değildir. Evimde 3 adet dolar bulundu. Ben bir koleksiyonerim. Yıllardan bu yana koleksiyon yaparım. Bende 70'den fazla ülkenin bin tane parası vardır. ByLock uygulamasını yüklemedim ve kullanmadım. Tahliyemi ve beraatımı talep ederim."

Mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarının tamamlanması için duruşmayı yarına erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Kurt Ömer Işık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title