Haberler

6284 çıkmazı! Özlem Zengin "Kırmızı çizgimizdir" dedi ama Fatih Erbakan değiştirmekte kararlı

Güncelleme:

Dün bir canlı yayına katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'a, AK Partili Özlem Zengin'in "6284 sayılı kanun kırmızı çizgimizdir" sözü hatırlatıldı. Erbakan, "Özlem Hanım'ın orada kastettiği bana kalırsa, kadına şiddet konusu kırmızı çizgi. 6284 haşa bir ayet değil. Avrupa'dan ihraç edilmiş bir kanun. Bunun eksiğinin gediğinin giderilmesi, yanlışı varsa düzeltilmesi gayet tabi." dedi.

TBMM'deki yeni yasama dönemi dün yemin töreni ile başladı. Meclis'te gerçekleşen CNN TÜRK canlı yayınında Dicle Canova'ya konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimini değerlendirdi.

ZENGİN, "KIRMIZI ÇİZGİMİZ" DEMİŞTİ

Erbakan'a daha sonra "Kadınlara yönelik şiddetle alakalı 6284 sayılı kanunun hemen değişmesi yönünde bir girişimde bulunacak mısınız? Özlem Zengin 'bizim kırmızı çizgimiz' demişti. AK Parti'nin Grup Başkanvekili olacak, öyle görünüyor. Bugün karşılaştınız mı, el sıkıştınız mı? Özlem Hanım'la karşılaştığınız da söylemek istediğiniz bir şey var mı?" sorusuna da yanıt verdi.

"HAŞA BİR AYET DEĞİL"

Erbakan, "Yok, karşılaşmadık. Özlem Hanım'ın orada kastettiği bana kalırsa, kadına şiddet konusu kırmızı çizgi, 6284 haşa bir ayet değil. Avrupa'dan ihraç edilmiş bir kanun. Bunun eksiğinin gediğinin giderilmesi yanlışı varsa düzeltilmesi gayet tabi. Ama 'kadına şiddet konusu kırmızı çizgimizdir' dediğini düşünüyorum. Böyle bir noktada da bizde aynı şekilde kadına değil sadece bütün canlılara hayvanlara, doğaya, tabiata... Şiddet bizim inancımıza aykırı. Böyle bir şeyin kabul edilmesi, onaylanması mümkün olamaz. Bizim 6284 ile ilgili söylediğimiz bazı aksaklıkları ve eksiklikleri nedeniyle mağduriyetlere yol açıyor. Bir kere suçun ispat edilmesi ortada yok. Sadece beyana dayalı bir şekilde, kadının beyanıyla... Tabii mağdurun beyanı. Aynı şekilde erkeğe de bu hak verilmiş. Biz sadece kadının bu hakkı var diye karşı çıkmıyoruz erkek de, hanımım bana şiddet uyguladı, desem benim de beyanım geçerli ama bu olmamalı. İddia sahibinin iddiasını ispatlaması lazım." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Fatih Erbakan Kadına şiddet Özlem Zengin Fatih Güncel Haberler

500

Yorumlar (23)

Veysel Olmuş:

Erbakan eşimle senin partine oy verdik, 6284 garabetine son bulacak, Özlem Zengin ve türevleri istemese de!

240
72
yanıtYanıtla
pederpan:

Yanındayız Erbakan, o meclise doğru adam lazım, sen dik dur millet seni yalnız bırakmaz

188
46
yanıtYanıtla
RDK 1903 :

BU ÖZLEM ZENGİN AŞIRI GEREKSİZ BİRİ. Ak partiye aşırı zararı var

188
45
yanıtYanıtla
Atilla Çelik:

Fatih Erbakan kardeşim davana devam et bundan sonraki süreçte cumhurbaşkanımız siz olacaksınız

155
50
yanıtYanıtla
Batman Malatya:

Erbakan ın oğlunun yanlışlar karşısında dik duruşu takdire şayan. 6284 garabetini düzelteceğine inanıyorum

159
32
yanıtYanıtla
Turan İNCEOZ :

Erdoğan bu kadını susturmali. Hem dini ize, hem Türk aile yapısına hem de Ak Parti'ye zarar veriyor.

146
36
yanıtYanıtla
MUHAMMED ALİ EKMEKCİ:

Türk aile yapısı kaldı mı?

yanıt37
yanıt4
D:

Özlm zengn bana hiç samimi gelmemiştir. O kişi tolumsal yapıya zarar vermektedir.

156
26
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

şimdi öyle mi oldu:)))

yanıt13
yanıt20
Bülent Duman:

haşa kanunlar ayet değildir.eksiklikleri varsa düzeltilir.

154
21
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title