Haberler

Farklı Ülkelerden 10 Sanatçı Dünya Günü'nde Ölü Deniz İçin Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Farklı ülkelerden 10 grafiti sanatçısı, her yıl kutlanan Dünya Günü ile bölgedeki ekolojik krize dikkat çekmek için Ölü Deniz'in Kalia sahili yakınlarında duvar resimleri çizdi.

Farklı ülkelerden 10 grafiti sanatçısı, her yıl kutlanan Dünya Günü ile bölgedeki ekolojik krize dikkat çekmek için Ölü Deniz'in Kalia sahili yakınlarında duvar resimleri çizdi.

Arjantin, Paraguay, Yunanistan, Portekiz, Güney Afrika, İspanya ve ABD gibi ülkelerden 10 sanatçı, söz konusu proje için İsrail'e geldi. Sanatçılar, terk edilmiş bir askeri kışlayı, sanat eserleri için büyük beton tuvallere dönüştürdü.

SES 1 (İngilizce): CRAİG DERSHOWİTZ, Organizatör:

"Ölü Deniz endişe verici bir hızla kuruyor ve küçülüyor. Deniz, 15 yıl önceki ilk seyahatimdeki durumundan metrelerce içeri çekilmiş durumda. Küçülmüş ve suyu azalmış. Gelecek 30 ila 50 yılda bildiğimiz haliyle artık var olmayacak. Ayrıca küçülme yüzünden her yerde obruklar ortaya çıkmış. Bu durum insanlar için olduğu kadar çevre ve buradaki topluluklar için de kesinlikle tehlikeli."

SES 2 (İngilizce): OZ MONTANİA, Paraguaylı Sanatçı:

"Şimdi bu duvar resminde gördüğünüz gibi açık mavi olan bölge 1930'lardaki haritayı simgeliyor. Bu eskiden olduğu hali. Artık öyle değil. Bir sonraki harita ise koyu mavi. Koyu mavi olan 1996 haritasını simgeliyor. Artık o da yok. ve yeşil, yeşil renk ise bugün görülen durumu temsil ediyor. ve en koyu yeşil de yakın geleceği gösteriyor."

Ölü Deniz, deniz seviyesinin yaklaşık 430 metre altında olan ve kıyısı Dünya'nın en alçak karası olan hipersalin bir göl. Ölü Deniz, su kaynaklarının içme suyu ve sulama için kullanılması ve diğer bazı faktörler yüzünden endişe verici hızla küçülüyor.

İstatistikler, su seviyesinin her yıl 1,1 ila 1,2 metre alçaldığını ve 1976'daki boyutunun yaklaşık yarısı kadar olduğunu gösteriyor. Su çekildikçe, tuz kayalarından oluşan çorak manzara ve çok sayıda obruk ortaya çıkmış durumda.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Kudüs'ten bildiriyor.(XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Dünya Günü Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title