Haberler

Kılıçdaroğlu'na Bir Rakip Daha! Eski YARSAV Başkanı Eminağaoğlu da Genel Başkanlığa Aday

Güncelleme:

Bu hafta sonu yapılacak 36. CHP Olağan Kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu'na, Ümit Kocasakal ve Muharrem İnce'nin ardından eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da rakip çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel başkanlık yarışı kızışıyor. Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP'nin 3-4 Şubat'ta yapılacak 36. Olağan Kurultayı'nda genel başkan aday adayı olacağını açıkladı.

ŞİMDİLİK 4 ADAY VAR

Anamuhalefet partisinde bu hafta sonu yapılacak seçimde, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışacak isimlere bir yenisi eklendi. Eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin ardından eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu genel başkanlık için yarışacağını açıkladı.

Eminağaoğlu, CHP'nin 3-4 Şubat'ta yapılacak 36. Olağan Kurultayı'nda genel başkan aday adayı ifade etti.

CHP ADAY GÖSTERMEDİ

Ömer Faruk Eminağaoğlu, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yurdun çeşitli yerlerinde ve Yargıtay'da, yargıçlık ve Cumhuriyet savcılığı görevlerinde bulundu.

CHP üyesi olan Ömer Faruk Eminağaoğlu, 2015 yılı Milletvekili Genel Seçimlerinde, seçilme hakkını kullanmak için, yargıçlık mesleğinden ayrılmış olup, aday gösterilmemesi üzerine, bu durum yasal engel oluşturduğundan, yargıçlık mesleğine dönemedi.

CHP GENEL BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN KAÇ İMZA GEREKİYOR?

CHP'nin Parti Tüzüğü'ne göre, genel başkanlık seçimine girmek için, bin 100 kurultay delegesinin 120'sinin imzası gerekiyor.

CHP Tüzüğü'nün 36. Maddesi'ne göre, Genel Başkan, kurultayca gizli oyla ve üye tam sayısının salt çoğunluğuyla seçiliyor. İlk iki oylamada sonuç alınamaz ise, üçüncü oylamada en çok oy alan aday seçiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ömer Faruk Eminağaoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title