Haberler

Eski Dışişleri Bakanı Yakış: "Işid İslam Hilafeti Peşinde"

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Uluslararası Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından Akçakoca’da düzenlenen Uluslararası Su Politikaları Çalıştayı’na katılan eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, dış politikayla ilgili sorulara da cevap verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Uluslararası Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından Akçakoca'da düzenlenen Uluslararası Su Politikaları Çalıştayı'na katılan eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, dış politikayla ilgili sorulara da cevap verdi. Yakış, IŞİD'in İslam hilafeti peşinde olduğunu söyledi.

Çalıştay'da verdiği konferans sonrasında gündemdeki olaylara değinen Yakış, Türkiye'nin El Nusra Cephesi adlı örgütü geç de olsa terör örgütü listesine almasının kutlanacak bir adım olduğu tespitinde bulundu. Yakış, "Kökten dinci kuruluşların hangi istikamette faaliyet göstereceği belliydi. Irak ve Suriye İslam Devleti demek suretiyle kurulması öngörülen İslam hilafeti için ayrı prenslikler halinde örgütlenmeyi öngören bir girişim ama pek tabii ki dünya buna çok şiddetle karşı çıkacaktır. Türkiye'nin mümkün olduğu kadar onlarla mesafeyi uzak tutup ona göre bir çaba sarf etmesi lazım. Türkiye'nin El Nusra Cephesi'ni terörist örgütler listesine gecikmeli de olsa alması karşısında kutlanması lazımdır. Keşke o örgüt ABD ve Batı ülkeleri tarafından terörist örgüt listesine alındığı zaman bu karar alınmış olsaydı. Teröristin ne yapacağını kestirmek o kadar kolay değil. Siz teröristin canını sıktığınızda, İstanbul'un göbeğinde onun bir kişiyle bile eylem yapması mümkün. Suriye istihbarat kuruluşu dünyanın en güçlü istihbarat kuruluşlarından biri. Suriye'deki kuruluşlar arasında da en güçlü kuruluştur. Dolayısıyla Türkiye'ye çok miktarda istihbaratçı ve yıkıcı faaliyetler için adam gönderebileceğini farz etmek zorundayız" ifadelerini kullandı. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yaşar Yakış Akçakoca Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title