Haberler

Eski Dep Milletvekili Dicle

Eski Demokrasi Partisi (DEP) Diyarbakır Milletvekili Hatip Dicle, "Öcalan ile avukatları, aile üyeleri veya siyasi bir heyet yüz yüze görüşüp, sağlıklı bir haber alıncaya kadar, aramızdan 50 gönüllü arkadaşımız 5 Eylül tarihi itibarıyla süresiz, dönüşümsüz açlık grevine başlayacaklar.

Eski Demokrasi Partisi (DEP) Diyarbakır Milletvekili Hatip Dicle, "Öcalan ile avukatları, aile üyeleri veya siyasi bir heyet yüz yüze görüşüp, sağlıklı bir haber alıncaya kadar, aramızdan 50 gönüllü arkadaşımız 5 Eylül tarihi itibarıyla süresiz, dönüşümsüz açlık grevine başlayacaklar." dedi.

Dicle, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi önünde düzenlenen basın açıklamasında, İmralı Cezaevinde bulunan terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'dan 510 gündür haber alamadıklarını ileri sürerek, şunları söyledi:

"Öcalan ile avukatları, aile üyeleri veya siyasi bir heyet yüz yüze görüşüp, sağlıklı bir haber alıncaya kadar, aramızdan 50 gönüllü arkadaşımız 5 Eylül tarihi itibarıyla süresiz, dönüşümsüz açlık grevine başlayacaklar."

Dicle, açlık grevindeki tek talebin Öcalan ile hukuk kuralları çerçevesinde görüşme yapılması olduğunu iddia etti.

Açıklamanın yapıldığı sırada Konukevi binasına asılan Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu poster polis ekiplerinin uyarısı üzerine indirildi.

Açıklamaya, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile bazı HDP'li milletvekilleri ve DBP'li belediye başkanları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Öcalan Hatip Dicle Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title