Haberler

Kara Para Aklayan Devlet Başkanı'nın Banka Hesapları Donduruldu

Güncelleme:

Arjantin'de bir yargıç, görev yaptığı dönemde sebepsiz zenginleştiği ve kara para akladığı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında eski Devlet Başkanı Cristina Fernandez'e ait banka hesaplarını dondurdu.

Arjantin eski Devlet Başkanı Cristina Fernandez'e yönelik kara para aklama iddiaları nedeniyle banka hesapları donduruldu.

1 MİLYON DOLARLIK KEFALETİ ÖDEMEYİ REDDETTİ

Yargıç Claudio Bonadio, Fernandez'in 1 milyon dolarlık kefaleti ödemeyi reddetmesi üzerine, Fernandez'e ait banka hesaplarının dondurulması emrini verdi.

SORUŞTURMA 1 MİLLETVEKİLİNİN TUTUKLANMASIYLA BAŞLADI

Fernandez ve eski eşi Nestor Kirchner'in kurucusu olduğu Los Sauces şirketinin kiraladığı mülklerin, Kirchner çiftine para aktarma amacı taşıdığının ortaya çıkmasından sonra muhalefetten bir milletvekilinin tutuklanmasıyla başlayan soruşturma, 1 Temmuz'da eski devlet başkanının ülkenin güneyindeki mülklerine düzenlenen baskınlarla devam etmişti.

SİYASİ ZULÜM OLARAK SUÇLADI

Cristina Fernandez, sosyal medyada yaptığı açıklamada, baskınları sert bir dille kınarken, halefi olan devlet başkanı Mauricio Marci'yi siyasi zulüm yapmakla suçlamıştı.

KARA PARA AKLAMAKLA SUÇLANMIŞTI

Öte yandan, Arjantin Federal Mahkemesi, Fernandez'in, kara para aklama suçlamasıyla gözaltına alınan iş adamı Lazaro Baez davasına dahil edilmesine hükmetmişti.

HAKSIZ KAZANÇ SAĞLADIĞI İDDİA EDİLİYOR

Baez, Fernandez ve eski eşi Nestor Kirchner'in 12 yıllık devlet başkanlığı döneminde devlet ihalelerinden haksız kazanç sağladığı iddiasıyla yargılanıyor.

ADI BAŞKA SORUŞTURMALARDA DA GEÇİYOR

Yolsuzluk iddialarıyla karşı karşıya kalan ve geçen aralık ayında görevden ayrılan Fernandez'in adı, gayrimeşru şekilde zenginleşme ve para aklama iddialarına ilişkin yürütülen başka soruşturmalarda da geçiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Cristina Fernandez Arjantin Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title