Haberler

Eşini ve Baldızını Öldüren Müzisyene Müebbet Hapis Cezası

Haber: Özden ATİK - Şengüler YEŞİL / İstanbul, DHA

Kağıthane'de 14 Eylül 2017'de eşi Zerrin Demir Güvener ve baldızı Betül Demir'i vurduktan sonra intihara kalkıştığı iddiasıyla yargılanan müzisyen Emre Güvener hakkındaki dava karara bağlandı. Mahkeme heyeti, takdiri indirim uygulayarak sanık Emre Güvener'e eşini öldürmekten müebbet hapis, baldızını öldürmekten ise 25 yıl hapis cezası verdi. Üye hakim oy çokluğuyla alınan karara muhalefet şerhi düştü.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık Emre Güvener getirildi. Sanık avukatları, olayda araştırılması gereken hususlar olduğunu belirterek ve sanığın sağlık durumu nedeniyle cezanın infazının ertelenmesini talep etti. Mahkeme heyeti, iki talebi de reddetti.

BERAATİNİ TALEP ETTİ

Sanık Emre Güvener ise son savunmasında, "Ben işlediğim iddia edilen suçları işleyip işlemediğimi hatırlamıyorum" dedi. Güvener, lokantada çalıştığı ve üzerimde yüklü miktarda para bulundurduğu için yanımda tabanca taşıdığını, bu nedenle eve tabancalı gittiğini öne sürdü. Güvener, "Olay günü eşimin yanına mahkeme kağıdını vermek için gittim. Başka bir amacım yoktu. Ben bu suçu işlemişsem herkesten özür dilerim. Ancak dediğim gibi olayı hatırlamıyorum. Eğer gerçekten bu suçu işlemişsem çok pişmanım. Benim tahminim orada başka türlü olaylar olmuş olabilir. Kayınbiraderimin olay günü salona bile girmeden evden kaçmasına anlam veremiyorum. Benim sağlık durumum cezaevi şartlarına uygun değildir. Kurşunun çıktığı yerden sürekli sıvı kaybı yaşamaktayım. Beraatime ve tahliyeme karar verilmesini talep ederim" dedi.

KARAR OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI

Mahkeme heyeti, sanık Emre Güvener hakkında eşi Zerrin Demir Güvener'i kasten öldürme suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiyse de geleceği üzerindeki etkilerini dikkate alarak cezayı müebbet hapis cezasına indirdi. Sanığa, baldızı Betül Demir'i kasten öldürmek suçundan da önce müebbet hapis cezası veren heyet, yine indirim uygulayarak 25 yıl hapis cezası verdi. Heyet, sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasına yer olmadığına hükmetti. Sanığa "Ruhsatsız silah taşıma" suçundan ise 2 yıl 1 ay hapis ve bin TL adli para cezası verildi. Oy çoğunluğuyla alınan karara üye hakim Enver Üstün muhalefet şerhi düştü. Üye hakim Üstün, "sanığın suç işlemeye yatkın kişiliği ve olayda iki kişinin öldürülmüş olması nedeniyle" takdiri indirim hallerini düzenleyen TCK 62. maddesinin uygulanmasına karşı olduğunu bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Betül Demir İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title