Haberler

Erzincan: Sokak Çocuklarına Polis Sahip Çıktı

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen, "Sokak Çocukları" Konulu Program Büyük İlgi Gördü.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "Sokak Çocukları" konulu program büyük ilgi gördü.

İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Vali Ali Güngör'ün yanısıra Cumhuriyet Başsavcısı Osman Öztürk, İl Emniyet Müdürü Dr. Ahmet Çimen, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Program öncesi Çocuk Şubesi tarafından aynı yerde düzenlenen "Sokaklar ve Çocuk" adlı resim sergisinin açılışını yapan Vali Ali Güngör, davetlilerle birlikte resimleri yakından inceledi. Serginin gezilmesinin ardından başlayan programda Emniyet Müdür Yardımcısı Candemir Özdemir, Erzincan genelinde sokak çocuklarına yönelik olarak yapılan çalışmaları slaytlar eşliğinde anlattı. Erzincan Emniyet Müdürlüğü olarak, Erzincan'da "Her Çocuk, 'Er-Çocuk' olsun, Çocuk Bir Çiçektir" sloganıyla yola çıktıklarını kaydeden Emniyet Müdür Yardımcısı Candemir Özdemir, sokak çocuklarını 4 kriterde incelediklerini ve bu konuda anketler yaptıklarını söyledi. Erzincan'da 54 bin 532 çocuğun bulunduğunu ve bunlardan 81'inin 'sokak çocuğu' olarak gözlemlendiğini dile getiren Candemir Özdemir şunları söyledi:

"4 kriterde inceleme yapıldığında, 2'den fazla suç işleyerek adli mercilere gelmiş, dilendirilen, uçucu madde bağımlısı ve sokaklarda çalışan olarak değerlendirilmektedir. 2006 yılı verilerine göre; 81 çocuktan 25'i sokakta çalışıyor, 11'i dilendiriliyor, 11'i madde bağımlısı ve 34'ü ise suça meyilli çocuklar olarak gözlemleniyor."

Belirlenen 81 çocuk ve ailesi üzerinde Erzincan Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi tarafından anket yapıldığını anlatan Candemir Özdemir, "Çocukların ailelerinin sosyal güvencelerine bakıldığında 58 çocuğun ailesinin yeşil kartlı olduğu, 2'sinin Bağkur ve 21'nin ise sosyal güvencesinin olmadığı tespit edildi. Anketle ayrıca, 66'sının devlete ve özel kuruluşlara bağlı kurumlardan yardım aldıkları, 15'nin de maddi durumlarının iyi olması sebebiyle yardım almadığını belirlendi" diye konuştu.

Sokak çocuklarına yönelik yapılan detaylı araştırmalarda, sokak çocuklarının ailelerinde alkol ve sigara kullanımının yüzde 64 seviyelerinde olduğunun görüldüğünü vurgulayan Candemir Özdemir, yapılan çalışmalarda elde edilen sonuçlarla ilgili şu bilgileri verdi:

"Ailelerden yüzde 88'i çocukları için uzman desteği almamış ve 'Çocuğunuza şiddet uyguladınız mı?' sorusuna yüzde 58'i 'evet' cevabı vermiş. Ayrıca, bu çocukların şiddet içerikli programlara ilgisinin ise yüzde 63 seviyelerinde olduğu görülmüş. Çocuklarla yapılan görüşmelerde ise çocukların anne ve babalarının yüzde 78'nin birlikte yaşadıkları belirlenmiş, 'Ailede suç işleyen başka bir bireyin olup olmadığı' sorusuna yüzde 52 oranında 'evet' cevabı verilmiş. Sokakta çalışan çocuklardan yüzde 81'i bu işi hoşlanmadan yaptıklarını açıklarken, yine sokakta çalışan çocuklar kazadıklarını parayı yüzde 83 oranında annelerine verdiklerini belirtmişler. Araştırmalarda, aile içi şiddette genellikle babadan gördüklerini söyleyen çocukların yüzde 60 oranında olduğu ortaya çıkarmış. Yüzde 57'si okula gitmeyen bu çocukların genel anlamda mutlu aile ve iyi yaşam tarzını istedikleri de anketler ve araştırmalar sonucunda ortaya çıktı."

İl kültür Müdürlüğü'ndeki programda, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Uzmanlarından Hatice Tanrıver ise, 'Çocukları Sokağa İten Sebepler ve Sonuçları' konulu bir sunum yaptı. Ardından Erzincan Emniyet Müdürü Dr. Ahmet Çimen de, Emniyet Müdürlüğü'nün sokak çocuklarına yönelik olarak yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Programda daha sonra sokak çocuklarına yönelik olarak düzenlenen ve 81 çocuğun katıldığı resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Resim yarışmasında birinci Serkan Duymaz'a Vali Ali Güngör, ikinci Arif Bakır'a Cumhuriyet Başsavcısı Osman Öztürk ve üçüncü olan Kadir Tükenmez'e ise Vali Yardımcısı Adem Keleş, bisiklet, kıyafet ve kitap hediye etti. Yarışmada mansiyona layık görülen Kenan Sarıçiçek, Oğuz Duymaz ve Esmer Sisko'ya ise mp3 çalar ve fotoğraf makinası hediye edildi. Yarışmaya katılan bütün sokak çocuklarına ayrıca kıyafet ve kitap hediye edildi. Program sonunda Erzincan Emniyet Müdürü Dr. Ahmet Çimen, mansiyon ödülü alan sokak çocuklarından Kenan Sarıçiçek'in eğitimi süresince bütün masraflarını karşılayacağını açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title