Haberler

Erol Büyükburç'un Kızları Ön Safta Cenaze Namazı Kıldı

Ünlü sanatçı Erol Büyükburç'un cenaze namazı Levent Camii'nde kılındı.

Ünlü sanatçı Erol Büyükburç'un cenaze namazı Levent Camii'nde kılındı. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında Büyükburç'un kızları en önde saf tuttu.

Evren Erol Büyükburç ve Özlem Kaya Büyükburç kılınan cenaze namazına eşlik etti. İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna da cenazeye katıldı. Cenaze töreninde gazetecilere açıklamalar yapan Selçuk Ural sanatçılara vefasızlık gösterildiğini söyleyerek, "ABD'de Milli marşı en yaşlı sanatçı söylüyor. Bizde de Avrupa'dan yeni gelmiş bir arkadaşa söylettiler. Biz böyle komik bir ülkeyiz" dedi.

Hakan Peker de Büyükburç'la yakın zamanda karşılaştığını anlatarak, "Bir toplantıda sıraya girmişti.' Abi sen niye sıraya giriyorsun? Sen bizim öncümüzsün önde olman gerekir' dedim. Çok teşekkür etti bana" diye konuştu.

Gençlik yıllarından Büyükburç'un hayranı olduğunu söyleyen Özdemir Erdoğan, "Çok büyük bir şarkıcı ve birçok ilkleri başlatan sanatçı. Benim de hayran olduğum bir isim" şeklinde konuştu.

Orhan Gencebay da, "Bir ekoldü. İlklerdendi" diye konuştu. Büyükburç'un ilk büyük star olduğunu söyleyen Erol Evgin de " Herkesin hocasıydı" dedi. Erol Büyükburç'un cenazesi namazın kılınması ve helallik alınmasının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erol Büyükburç Levent Camii Vasip Şahin Özlem Kaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title