Haberler

FETÖ'cülerin Ergenekon'da Sakladığı Kazı Görüntüleri 8 Yıl Sonra Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Ergenekon soruşturmaları sırasında, Ankara Zir Vadisi'nde bulunduğu iddia edilen mühimmatların kumpasla konulduğunu gösteren görüntüler 8 yıl sonra ortaya çıktı.

Daha önce verilen beraat, görevsizlik ve düşme kararları sonrasında tutuksuz 211 sanık yönünden devam eden "Ergenekon" davası, 28 Nisan 2018'e ertelendi.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, bir kısım sanık ve avukatları hazır bulundu.

"FETÖCÜLER HAYATIMI KARARTTI"

Duruşmada söz alan sanık İbrahim Özcan, bu dava ile hayatların karartıldığını belirterek, "Beni o dönemin savcısı, hakimi ve polisi olan FETÖ'cüler soydu, hayatımı kararttı. Benim hakkımda artık kararınızı verin. Beni gözaltına alan polisler şimdi ABD'de tanık. Bu kararı verin artık, biz mi teröristiz, yoksa onlar mı?" diye konuştu.

7 YIL SIR GİBİ SAKLANAN GÖRÜNTÜLERİ İZLETTİ

Sanıklardan Mustafa Dönmez de kendisinde bulunduğu iddia edilen krokiye ilişkin söyleyecekleri olduğunu belirterek söz istedi.

Ankara Zir Vadisi aramaları sırasında çekilen ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden aldığını söylediği 3 dakikalık görüntüyü mahkeme heyetine sunan Dönmez, görüntülerin FETÖ'cüler tarafından saklandığını ve mahkemeden kaçırıldığını vurguladı.

"15 TEMMUZ'DAN SONRA EMNİYETTEN ULAŞTIM"

Dönmez, bu kayıtlara 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'nden ulaştığını anlattı. Dönmez duruşmada şunları söyledi: "Benden çıktığı belirtilen ajandadaki işaretli kroki, arama tutanağında yoktu. Ajandaya sonradan ilave edilmiş. Akademideki ders notlarımın olduğu ajandaydı. 8'inci sayfadaki kroki ise bana ait değil. Bu krokiye göre arama yapıp Zir Vadisi'nde mühimmat bulduklarını iddia ettiler. Polislerin arama görüntülerinde bu krokiyi eklediklerine ilişkin itiraflar var. Bu görüntüleri 7 yıl mahkemeden sakladılar. Ben Emniyet Genel Müdürlüğü'nden aldım."

İŞTE O GÖRÜNTÜLERDEKİ KONUŞMALARIN AYRINTISI

Bulunduğu öne sürülen mühimmatların kamera kayıdına alındığı sırada bir polisin diğerine "İşimizi sağlama alalım. Nasıl olsa kazık attık" dediği duyuluyor. Görüntünün devamında aynı polisin kamera kaydını kastederek "Sesi yok değil mi? Sesi kapatın. Sesi hallediyorsunuz sonra değil mi" dediği anlaşılıyor.

"BU KADAR SALAK İNSANLAR"

Dönmez'in mahkemeye verdiği bir başka görüntüde de bulunduğu iddia edilen krokilerle yapılan aramaların kamera kayıtları yer alıyor. Polislerin kamera kaydına giren konuşmalarında krokilerin sahte olduğu anlaşılıyor. Polisler, krokilerde işaretlenen yerlerde birşey bulamadıklarını ama araştırmayı genişlettiklerini söylüyor. Polislerin konuşmada, "Öbür tarafta aynıydı oradan da çöp çıktı, orası da büyüdü. 16 adım falan tutmuyor müdürüm. Biz sadece burayı 'değerlendirelim' dedik. Sadece mantık tutuyor" dediği duyuluyor.

Mahkeme heyeti, Dönmez'in talebi üzerine söz konusu görüntüleri duruşmada izletti.

Sanık Dönmez, Zir Vadisi'ndeki mühimmatların gazeteye sarılı halde bulunduklarını dile getirerek, "Mühimmatları üzerinde tarih olan gazeteye sarmışlar. Bu kadar salak insanlar bunlar. O tarihte ben askeri cezaevindeydim." dedi.

"BURADAKİLERE SANIK DENMESİ VİCDANA SIĞMAZ"

Sanık Mehmet Fikri Karadağ da buradaki sanıkların müşteki olduğunu savunarak, "15 Temmuz'dan sonra hala buradaki insanlara sanık denmesi vicdana sığmaz."ifadelerini kullandı.

"GELECEK DURUŞMA BİTİREBİLİRİZ"

Duruşmada söz alan bir kısım sanık ve avukatları, davanın bitirilmesini istediklerini söyleyince Mahkeme Heyeti Başkanı Metin Tamirci, "Davanın bitmesini sizden çok biz de istiyoruz. Gelecek duruşmada karar verebiliriz." dedi.

Mahkeme heyeti, mümkün olan en kısa sürede davayı karara bağlamayı düşündükleri için bir kısım sanık ve avukatlarının dosyaların ayrılması ve beraat taleplerini reddetti.

Sanıklardan Levent Ersöz'ün, talebi üzerine bir sonraki celse SEGBİS'le duruşmaya katılmasına karar veren mahkeme, hakkında yakalama kararı olan firari sanıklar Turhan Çömez, Emrah Gönenci ve Saipir Debzlelvidze'nin yakalanmalarının beklenmesine hükmetti.

Duruşma, 26 Nisan 2018'e ertelendi.


Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Mustafa Dönmez İbrahim Özcan İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title