Haberler

"Ergenekon" Davası

"Ergenekon" davasının 266.duruşması başladı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 66'sı tutuklu 275 sanıklı

"Ergenekon" davasının 266. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan ve eski Özel Herakat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 29 tutuklu sanık katıldı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli orgeneraller Hasan Iğsız ile Hurşit Tolon, emekli tuğgeneraller Veli Küçük ve Levent Ersöz ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 37 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, hazır bulunan sanıkların bugüne kadar dinlenilen tanık beyanları ve dosyaya giren evraklara ilişkin beyanlarının alınması işlemine devam edildi.

Tutuklu sanıklardan eski Sivas Ülkü Ocakları Başkanı Oğuz Bulut, kendisinde ele geçirilen 2 adet el bombasının Sivas'ta göçebe olarak yaşayan çingenelerden aldığını söylemesi üzerine savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in "Benim bildiğim çingeneler bohçacılık yapar, fal bakar. Patlayıcı satmaz" dediğini anımsattı.

Bununla ilgili bir çalışma yaptığını ifade eden Bulut, polis kayıtlarına göre çingenelerin uyuşturucu ve silah da sattığının tespit edildiğini, mahkemenin isterse emniyetten bu tür kayıtları getirtebileceğini söyledi.

İlker Başbuğ ve Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer de, mahkemenin tanık beyanlarına ve dosyaya gelen evraklara ilişkin 15 dakikalık sınırlı bir süre verdiğini belirterek, dinlenilen 160'a yakın savunma ve kamu tanığının beyanları ile dosyaya gelen evraklara ilişkin savunma hazırlayabilmek amacıyla makul süre verilmesini istedi.

Tutuklu sanık Sedat Peker'in avukatı Mehmet Doğurga da, aynı talepte bulunarak mahkemenin beyanlarını hazırlamaları için süre vermesini talep etti.

Tuncay Özkan'ın avukatı Ahmet Çörtoğlu'nun, müvekkili ile duruşma sırasında görüşmek isteğine Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese izin vermedi. Özese, duruşmaya verilen aralarda avukat Çörtoğlu'nun cezaevinde müvekkili ile görüşebileceğini söyledi.

Özese, duruşmalardan men edilen tutuklu sanık Durmuş Ali Özoğlu'nun da, yazılı bir dilekçe göndererek, dinlenilen tanık ifadelerine karşın bir beyanda bulunmayacağını bildirdiğini kaydetti.

Duruşmaya ara verildi.

Muhabir: Hanife Sevinç

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

İlker Başbuğ Hurşit Tolon Tuncay Özkan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title