Haberler

Ereğli'den Kısa Kısa

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, ilçede öğrenci taşımacılığı yapan servislerin sadece polis, jandarma, milli eğitim tarafından değil, vatandaşlar tarafından da denetlenmesi gerektiğini belirtti.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, ilçede öğrenci taşımacılığı yapan servislerin sadece polis, jandarma, milli eğitim tarafından değil, vatandaşlar tarafından da denetlenmesi gerektiğini belirtti.

Kaymakam Madenoğlu, İlçe Müftülük Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ilçede eğitim noktasında yaşanan sorunları kısa sürede çözüme kavuşturmak için çaba harcadıklarını belirtti.

Bakanlığın genelgesi doğrultusunda her ay okul müdürleri ve okul aile birlikleriyle bir araya geldiklerini anlatan Madenoğlu, şöyle konuştu:

"Denetlemeleri iyi yapmak gerekiyor. Maalesef nemelazımcılık furyası almış gidiyor. 'Aman benden duymasın, ben kötü olmayayım, zarar gelmesin, ben denetlemeyeyim de kim denetlerse denetlesin.' gibi bir anlayış var. Karışılması gereken yerde karışılacak, müdahale edilmesi gerektiği yerde de müdahale edilecek. 'Polis, jandarma, Milli Eğitim Denetleme Komisyonu denetlesin.' anlayışı iflas etmiştir. Vatandaş da denetlemeli. Herkes görevini yapsın. Bu görevini yapmama gibi durumlar ülkemizin kalkınmasının önündeki en büyük engellerden bir tanesi."

Toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Bülbül, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük'ün yanı sıra daire müdürleri, muhtarlar, okul müdürleri ile okul aile birlikleri başkan ve yöneticileri katıldı.

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır'dan ziyaret

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Ereğli İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti.

Başkan Çakır, ziyarette yaptığı konuşmada, ilçeye 5 yılda 27 okul kazandırdıklarını söyledi.

Kız İmam Hatip Lisesi'nin eğitime açılmasıyla mevcut İmam Hatip Lisesi'ndeki yoğunluğun azalacağını belirten Çakır, "İlçemize son 5 yılda 27 tane tane okul kazandırdık. 2018 yılı yatırım programına aldırdığımız okullar da var. Bunlardan bir tanesi de Kepez bölgesine kazandırmak istediğimiz bir ilkokuldur. Önümüzdeki yıl da okul sayılarımızı artırarak, 2019 yılına kadar Ereğli genelinde tekli öğretime geçmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Çakır ve beraberindekiler, daha sonra rahatsızlığı nedeniyle evinde istirahat eden İmam Hatip Lisesi Müdürü Harun Bektaş'ı ziyaret ederek, geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Nazım Madenoğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title