Haberler

Erdemli'de Yörük Şöleni

Mersin'in Erdemli İlçesinde 2. Yörük Şöleni Düzenlendi.

Mersin'in Erdemli ilçesinde 2. Yörük Şöleni düzenlendi.

Boynuinceli Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Talat Göktepe Çamlığı'nda düzenlenen şölenin açış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Kerim Karaçocuk, Boynuinceli adının Oğuzların Bozok kolundan, Beydili reisinin 3 oğlundan birisinin ismi olan Boynuince'den geldiğini söyledi.

Yörükler arasında dayanışma, kaynaşma, ve işbirliğinin gelişmesi için şölenin organize edildiğini belirten Karaçocuk, "Yörük şölenimizin bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Geniş bir coğrafyaya dağılmış olan Boynuinceli Yörüklerimizi senede bir gün de olsa bir araya getirmiş bulunuyoruz" dedi.

Derneklerinin 2.5 yıl önce kurulduğunu belirten Karaçocuk, "Akdeniz Bölgesi'nde 25 ile 30 bin kadar Boynuinceli aşiretine mensup Yörük'ün yaşadığını tahmin ediyoruz. Şölenimize geçen yıl yurdun çeşitli bölgelerinden ve Kıbrıs'tan yaklaşık 12 bin kişi katılmıştı. Bu yıl bu rakamın yükseldiğini görmekteyim" diye konuştu.

Şölende ünlü sanatçı Neşet Ertaş'ta bir konser verdi. Ertaş, sahneden şölene katılanları selamlayarak, "Her şey sizler için" diye konuştu.

30 yıldır Almanya'da yaşadığını belirten Ertaş, "Sizlere ve vatanıma hasret kalmıştım. Beni sizlerle buluşturan derneğimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Şölene, Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu, kamu kurum ve kuruluşları daire amirleri, sivil toplum temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve yurdun çeşitli bölgelerinden gelen Yörükler katıldı.

(Oİ-AB-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title