Haberler

Ercan Karakaş, Yaşar Kemal'i Ziyaret Etti

Ünlü edebiyatçı-yazar Yaşar Kemal’i tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, ünlü edebiyatçının durumunun stabil olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş ve beraberindeki bir heyet, ünlü edebiyatçı-yazar Yaşar Kemal’i tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ziyaret etti. Ziyaretin ardından Yaşar Kemal’in sağlık durumu hakkında bilgi veren Karakaş, ünlü edebiyatçının durumunun stabil olduğunu belirtti. Ercan Karakaş, “Cumhuriyet Halk Partisi’nden bir heyet olarak geldik. Büyük usta Yaşar Kemal’in eşini ziyaret ettik. Sağlık durumu hakkında bilgiler aldık. Kendisinin bir an evvel aramıza dönmesini diliyoruz. Doktorlar çok ciddi titizlilikle kendisiyle ilgileniyorlar” dedi.

Yaşar Kemal’in Türkiye’nin önde gelen fikir adamlarından biri olduğunu belirten Karakaş, “ Yaşar Kemal Türkiye için çok büyük bir insan. Toplumun vicdanı kabul edilen bir insan. Her görüşten insan için çok değerli bir insan. Bunun için dua ediyoruz” şeklinde konuştu.Karakaş, Yaşar Kemal’in sağlık durumu hakkında da bilgi vererek, “Doktoru da stabil halde yoğun bakımda olduğunu söyledi. Bir geriye gidiş olmadığını söyledi. Yoğun bakımdan bir an evvel çıkmasını umut ettiklerini, bunun için çalıştıklarını söylediler. Yoğun bakım süresi bittiği zaman da sağlığına kavuşacağını onlar da umut ediyorlar” dedi.

“TOPLUMA YOL GÖSTEREN BİR İNSAN”

Yaşar Kemal’în sağlığına kavuşmasını dileyen Karakaş, şunları söyledi:

“Topluma yol gösterecek fikirleri ileri sürmesiyle gerek iç barış meseleleri olsun, gerekse çevre meseleleri olsun topluma yol gösteren, ışık tutan bir insan. Onu tekrar aramızda görmek istiyoruz. Benim de kendisiyle kişisel sohbetlerim var. O bizim aynı zamanda Yaşar ağabeyimiz. Kültür dünyamızın çok değerli bir insanı.”

Ercan Karakaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Yaşar Kemal’in ailesiyle sürekli iletişim halinde olduğunu belirtti. 

ADNAN SULAR

İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Üniversitesi Ercan Karakaş Yaşar Kemal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title