Haberler

Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Bahçelievler'de, bir günlük sembolik askerlik yapacak 20 engelli için kına merasimi ve uğurlama töreni düzenlendi.

Bahçelievler'de, bir günlük sembolik askerlik yapacak 20 engelli için kına merasimi ve uğurlama töreni düzenlendi.

Engelliler Haftası dolayısıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende, bir günlük sembolik askerlik yapacak 1994 doğumlu 20 zihinsel ve bedensel engelli, davul zurnayla karşılandı. Engelliler ve aileleri, davul zurna eşliğinde halay çekti.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, törende, askerlik anılarını anlattı.

Develioğlu, "Gençlerimizin vatan tutkuları, bayrak sevdaları her şeyin üstündedir. Bugün burada çocuklarımızı bir günlük askere göndermek için bir aradayız. Askerlik toplumumuzda önemlidir. Her gencin gidip gelmesi gerekiyor. Askerlik Peygamber ocağı olarak görülüyor. Askerlik görevi ülkeyi korumaktır. Bizim çocuklarımız bu görevi yerine getiriyor. Hayırlı ve uğurlu olsun, Allah mübarek etsin" diye konuştu.

Konuşmanın ardından hazırlanan asker bohçası engelli gençlere verildi. Engellilerin ellerine türküler eşliğinde kına yakıldı.

Daha sonra davul zurna eşliğinde askere uğurlanan engelliler, askerlik heyecanı yaşadıklarını belirterek, törenin düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Engelliler, 12 Mayıs'ta belediyenin araçlarıyla Alemdağ'daki birliğe gidip sembolik askerlik görevini yerine getirecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Engelliler Haftası Osman Develioğlu Bahçelievler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title