Haberler

Engellilerden Organ Bağışı Çağrısı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Etkinliğin düzenlendiği salondan genel görüntü, - Etkinlik afişinden görüntü, - Müzik eşliğinde eğlenen engelliler, - Dernek Başkanı Nilgün Akgün'ün açıklaması,- Organ bağışı evraklarını dolduran engellilerden detay, - Derneğin Kadın Kolları Başkanı Esra Işık'ın açıklaması, - Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları Derneği Başkanı Ahmet Akdağ'ın açıklaması, - Organ bağışı evraklarını dolduran engellilerden detay, Engellilerden organ bağışı çağrısı- Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar şubesinden yetkililer toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla organlarını bağışladı- Şube Başkanı Akgün: - "Sağlıklı insanların çoğu bu duyarlılığı maalesef göstermiyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Etkinliğin düzenlendiği salondan genel görüntü, - Etkinlik afişinden görüntü, - Müzik eşliğinde eğlenen engelliler, - Dernek Başkanı Nilgün Akgün'ün açıklaması,- Organ bağışı evraklarını dolduran engellilerden detay, - Derneğin Kadın Kolları Başkanı Esra Işık'ın açıklaması, - Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları Derneği Başkanı Ahmet Akdağ'ın açıklaması, - Organ bağışı evraklarını dolduran engellilerden detay, Engellilerden organ bağışı çağrısı- Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar şubesinden yetkililer toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla organlarını bağışladı- Şube Başkanı Akgün: - "Sağlıklı insanların çoğu bu duyarlılığı maalesef göstermiyor. Bizler engelli olabiliriz ama yüreklerimiz engelli değil. Herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum" Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Nilgün Akgün, Türkiye'de organ bağışı konusunda yeterince duyarlılık oluşmadığını belirterek "Sağlıklı insanların çoğu bu duyarlılığı maalesef göstermiyor. Bizler engelli olabiliriz ama yüreklerimiz engelli değil. Herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum" dedi. Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları Derneğince (AFDİDER) organ bağışı konusunda düzenlenen etkinlikte Akgün ve derneğin kadın kolları başkanı Esra Işık organlarını bağışladı. Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organ bağışı konusunda örnek olmak amacıyla böyle bir karar aldıklarını söyledi.Bağışlanan organlar sayesinde birçok insanın hayatının kurtarılabileceğine dikkati çeken Akgün, "Sağlıklı insanların çoğu bu duyarlılığı maalesef göstermiyor. Bizler engelli olabiliriz ama yüreklerimiz engelli değil. Herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum" dedi.- "Başka bir insan hayat bulacak"Kadın Kolları Başkanı Işık da organ bağışı yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek "Bağışladığım bir organla başka bir insan hayat bulacak. Dünyayı benim gözümle görecek. Allah, herkese acil şifalar versin" ifadelerini kullandı.Organ bağışı çağrısı yapan Işık, "Organ bağışında bulunurken ayaklarımı bağışlayamadım çünkü onları ben de kullanamıyorum ancak diğer organlarımın hepsini bağışladım. Çok güzel bir duygu. Biz şu anda yürüyemiyoruz ama bizim bağışladığımız organlarımız ile diğer insanlar hayat bulacak. Lütfen herkes bu konuda daha duyarlı olsun" diye konuştu. Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları Derneği (AFDİDER) Başkanı Ahmet Akdağ ise iki engellinin organ bağışı yapmasının örnek bir davranış olduğunu ifade ederek "Bu arkadaşlarımızın engelli olması önemli değil yeter ki zihinleri engelli olmasın. Böbrek rahatsızlığı öyle sinsi ki ilerleyene kadar vücut fazla tepki vermiyor. Kimse 'benim başıma böyle bir durum gelmez' demesin, mutlaka organ bağışında bulunsun" çağrısı yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Akdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title