Haberler

Ankara'da Emekli Astsubaylar Açlık Grevine Başladı

Güncelleme:

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği üyeleri, özlük haklarının iyileştirilmesi için Ankara'da açlık grevi başlattı.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği üyeleri, özlük haklarının iyileştirilmesi için Ankara'da açlık grevi başlattı.  Kızılay Sakarya Caddesi'nde toplanan yaklaşık 500 kişilik gruba MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz da destek verdi.

"SESİMİZİ DAHA YÜKSEK SESLE DUYURMAK İÇİN AÇLIK GREVİNE BAŞLADIK"

Grup adına bir açıklama yapan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Ahmet Keser, yıllarca taleplerini ilgili kurumlarla paylaştıklarını belirterek, "İlgili kurumların bizi ötelemeye, ayrıştırmaya yönelik tavır ve davranışlarının sonucunda sesimizi daha yüksek perdeden duyurmak, ifade etme amacıyla Türkiye'de en radikal kararlardan birisi olan ölüm orucu kararını Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Yönetim Kurulu olarak oy birliği alarak aldık.

"ŞEHİT DÜŞEN ASTSUBAYLAR BUGÜN SOKAKTA ÖLÜME TERKEDİLİYOR"

Senelerce savaş meydanlarında, operasyonlarda şehit düşen astsubaylar, bugün sokakta ölüme terk ediliyorsa, bunun müsebbiplerine lanet olsun.

"ASTSUBAYLAR CİNNET GEÇİRME NOKTASINA GELDİ"

Türkiye'deki Astsubaylar Derneği bir yeni kültür geliştiriyor. Kendi hak ve hukukunu efendilikle ileten astsubaylar artık cinnet geçirme noktasına geldi" dedi.

Keser, 15 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında 7 astsubayın intihar ettiğini söyledi. Grup, yapılan açıklamanın ardından kaşık kırarak ölüm orucuna başladı. Yanlarında getirdikleri tabutla birlikte Abdi İpekçi Parkı'na yürüyen grup, eylemlerine burada devam etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Keser Kızılay Politika Güncel Haberler

title