Haberler

''Elyapımı Kağıt Üretimi''

Güncelleme:

Kimliğine sahip çıkan kağıthane'de''Elyapımı Kağıt Üretimi" başladı.

Tarihine sahip çıkarak, geçmişle geleceği kaynaştırma çlışmalarını sürdüren Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Kağıthane" ismini taşıyan İlçeyi gerçek kimliğiyle tanıştırıyor. Evliya Çelebi'nin eserlerinde bahsettiği kağıt üretiminin yapıldığı bölgeye Kağıt Üretim Atelyesi kuruldu.

El yapımı kâğıt üstadı Oğuzhan Tuğrul, 559 yıllık aradan sonra Kağıthane'yi gerçek adıyla buluşturacak. "Esma ül Hüsna" adlı proje ile Çin'den ABD'ye, İslam ülkelerinden Yeni Zellanda'ya kadar kâğıtçılık dünyası ile uygarlık köprüsü kurmayı amaçlayan Oğuzhan Tuğrul, Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'a projesini anlattı.

Tarihi Aziziye Camiinin arkasında bulunan ve eskiden Sadabad Sarayı'nın muhafızlarının kaldığı bina, restorasyon çalışmaları yapılarak Kağıt İmalatına başlandı. 27 Nisan Cuma günü, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve Başkan Yardımcısı Mevlüt Öztekin, çalışmaları yakından izledi. Oğuzhan Tuğrul ve çalışma arkadaşları BARIŞ KAĞIDI grubundan Bay Drew Matott ve Bayan Margaret Mahan, el yapımı kağıt imal ederek, Başkana hediye ettiler.

Aslen Uygur Türklerinden olan Oğuzhan Tuğrul, değişik birçok el sanatlarının da ustası. Cam işçiliğinde de söz sahibi olan Oğuzhan Tuğrul, "Vitray" çalışmaları da yapıyor. Bir sempozyumda Sayın Başbakanımıza "Kağıthane Belediyesi adına" Kağıthane'de  ilk defa  üretilen kağıttan hatıra verdiğini ifade eden sanatçının çok büyük hedefleri var.

Kağıthane'de imal edeceği el yapımı kağıtlarla "Esmaül Hüsna" sergisi de açacağını söyleyen Oğuzhan Tuğrul, kendisine verilen imkan ve desteklerden duyduğu mennuniyeti dile getirerek, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'a teşekkür etti.

Başkan Fazlı Kılıç da Tarihi bir gerçeyi daha hayata geçirdikleri için çok mutlu olduklarını ifade etti Kağıt ve Cam sanatçısı Oğuzhan Tuğrul ve çalışma arkadaşlarına başarılar dileyerek, teşekkürlerini bildirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Oğuzhan Tuğrul Evliya Çelebi Fazlı Kılıç Kağıthane Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title