Haberler

Elektrik Kesintisi Çermik'i Susuz Bıraktı

Güncelleme:

DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, elektrik kesintisi nedeniyle Terfi İstasyonu'nun devre dışı kaldığını, ilçeye dün akşam saatlerinden itibaren su verilemediğini söyledi.

Aşırı yağışın etkilediği Çermik'te yaşanan elektrik kesintisi DİSKİ Genel Müdürlüğü Terfi İstasyonu'nu devre dışı bıraktı. Terfi İstasyonu'nun çalışmaması nedeniyle dün saat 17.00'dan beri ilçeye su verilemiyor.

Terfi İstasyonu durdu

DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, aşırı yağış ve rüzgarın enerji nakil hatlarında yarattığı hasarın su üretimini etkilediğini söyledi. Sarı, Çermik Terfi İstasyonu'nun çalışmaması sebebiyle ilçeye su verilemediğini ifade etti. Sorunun ne zamana kadar süreceğini bilemediklerini ifade eden Sarı, "Umudumuz sorunun en kısa zamanda çözülmesidir" diye konuştu.

Tankerle su taşıyoruz

Sarı, Ergani'den getirttikleri su tankerleri ile ilçenin içme suyu ihtiyacını gidermeye çalıştıklarını belirterek, "İlçede yaşayan yurttaşlarımızın mağduriyetini gidermek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Geçici bir çözüm olarak su tankerleri ile içme suyunu temin etmeye çalışacağız" dedi. Dünden itibaren gerek Kaymakamlıkla gerekse Dicle EPSAŞ'la görüşmeler yaptıklarını ifade eden Sarı, sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Sürekli elektrik kesintileri son bulmalı

Sarı, Dicle EPSAŞ'ın süreklilik arz eden elektrik kesintilerine de dikkat çekti. Sarı, "İlçemizde her gün 3-4 saat elektrik kesintisi yaşanmaktadır. Söz konusu rutin elektrik kesintileri ilçemizde suyun iletimi konusunda ciddi sıkıntılar yaratmaktadır. Elektrik kesintisi Tefi İstasyonumuzu devre dışı bırakmakta, depolarımızdaki su ilçemize ancak 4-5 saat yetebilmektedir" dedi. Dicle EPSAŞ'ın rutin elektrik kesintilerinden vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Sarı, yurttaşların daha fazla mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Yaşar Sarı Çermik Dicle Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title