Haberler

Elbistan Şeker Fabrikası'nda 400 Bin Ton Pancar İşlenecek

Elbistan Şeker Fabrikası'nda pancar alımına başlandı.

Elbistan Şeker Fabrikası'nda pancar alımına başlandı.

Kaymakam Tuncay Akkoyun, fabrikada 33. alım kampanyasının başlamasına ilişkin düzenlenen törende çiftçilere başarı diledi.

Elbistan Ovası'nın bereketli topraklara sahip olduğunu vurgulayan Akkoyun, yakın zamanda sulama kanalları projesinin de hayata geçeceğini, bunun ovayı tarımsal faaliyetler açısından önemli noktalara taşıyacağını söyledi.

Fabrika Müdürü Ahmet Büyük ise yeni sezonda yaklaşık 400 bin ton şeker pancarı işleneceğini belirtti.

Kampanya sonunda 50 bin ton kristal şeker üretmeyi hedeflediklerini ifade eden Büyük, fabrikanın 1985 yılından bu yana bölge ve Türk ekonomisine katkı sağladığını bildirdi.

55 mahallede 2 bin 174 çiftçinin, 64 bin 600 dekar alanda pancar ekimi gerçekleştirdiğini dile getiren Büyük, şunları kaydetti:

" Elbistan, Afşin, Göksun ve Adana'nın Tufanbeyli ilçesindeki çiftçilerimizden 400 bin ton şeker pancarı alımı yapılacaktır. Kampanyamız yaklaşık 105 gün devam edecek ve günde 3 bin 900 ton pancar işlemeyi planlıyoruz. 3 yıldır Elbistan ve Afşin bölgesinde şeker pancarında 'polar' düşüklüğü yaşanmaktadır. Yapılan incelemeler sonucunda toprakta bor, demir ve çinko minerallerinin eksik olduğu tespit edilmiştir. Çiftçilerimiz bütün gayreti ile ekim yapmakta ve bu yıl verimin yüksek olmasının yanı sıra 'polar' değerinin 16 ve üzeri olmasını istiyoruz."

Türkiye Şeker İşçileri (Şeker-İş) Elbistan Şubesi Başkanı Mehmet Kılıç da fabrikanın daha verimli şekilde çalışabilmesi için, işçi açığının giderilmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından fabrikaya ilk şeker pancarını teslim eden çiftçilere, fabrika yönetimi ve Elbistan Ziraat Odası tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Kurdele kesiminin ardından çiftçiler, fabrikaya şeker pancarını teslim etmeye başladı.

Kaynak: AA / Güncel

Tuncay Akkoyun Ahmet Büyük Elbistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title