Haberler

Tahliye Olan Başkan Kılıç İçin Sevenleri Kurban Kesti

Güncelleme:

Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma suçlamalarıyla başlayan soruşturmada tahliye edildi.

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde polisin yaptığı operasyonda 'rüşvet', 'zimmet', 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamalarıyla başlatılan soruşturma sonunda hakkında 8-12 yıl hapis cezası istenen Edremit Belediye Başkanı MHP'li Tuncay Kılıç, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gece yarısı cezaevinden tahliye olan Kılıç, ilçede kurban kesilerek karşılandı.

Kepsut L Tipi Cezaevi'nde 11 aydan bu yana tutuklu bulunan Kılıç'ı ilçe girişindeki Faruk Serpil Parkı önünde Balıkesir Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok, MHP İl Başkanı Bayram Çılgın, partililer ile çok sayıda kişi kurban keserek karşıladı. Sayıları yaklaşık 500 kişiyi bulan topluluk, 'En büyük başkan bizim başkan' sloganları attı, 327 günden bu yana tutuklu bulunan Kılıç'a sarılarak desteklerini gösterdi.

Park girişinde kendisini karşılayanlara seslenen Kılıç, Türk adaletine her zaman güvendiğini ve adaletin yerini bulduğunu söyledi. Edremit ve Edremitliler için hapis yattığını vurgulayan Kılıç, şöyle dedi:

"Türk adaletinden Allah razı olsun. Türkiye'de hala hakimlerimiz var. Onlar çok önemli kararlar verdiler. Çok kısa zamanda adalet tecilli etti. Allah herkesten razı olsun. Bütün sevenlerimize selamlar söylüyorum. Ben Edremit için hapisteyim. Edremit Belediye Bakanlığı'nı elimizden almak istediler. Orayı ele geçirmek isteyen muhaliflerimiz sandıkta yenemeyince bizi cezaevine atarak kurtulmak istediler. Ama Allah büyük. Allah'a şükür, adalet tecelli etti buradayım."

MHP İl Başkanı Bayram Çılgın da, "Gece saat oldukça geç oldu. Tuncay Başkan yarın belediyede mesaiye başlayacak. Biz emanetinizi size getirdik. Artık bundan sonra ne yapacağınızı bilirsiniz. Sessizce evlerimize dağılalım. Yarın yeni bir gün olacak" diye konuştu. Tuncay Kılıç, ailesiyle birlikte evine gitti, kalabalık da dağıldı. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

BAYRAM ÇILGIN Tuncay Kılıç Balıkesir Edremit Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title