Haberler

Tarih Profesörü Ebubekir Sofuoğlu'ndan Ayasofya'da yer alan ikon ve mozaiklere tepki: Camide fahişe olur mu?

Güncelleme:

Sakarya Üniversitesi'nde tarih profesörü olarak görev yapan Ebubekir Sofuoğlu, Ayasofya'daki mozaik ve ikonaların sökülmesini istedi. Sofuoğlu, Bizans İmparatoriçesi Zoe'nun resmi için "Camide fahişe olur mu?" ifadesini kullandı.

Ayasofya'nın müze statüsünün kaldırılarak cami olarak ibadete açılması kararıyla birlikte, tarihi yapıdaki Hristiyanlık ile ikon ve mozaiklerin ne olacağı tartışılmaya başlandı. Namaz sırasında bu eserlerin görünmemesi için çalışma yürütüldüğü açıklanırken bazı çevreler ikonların sökülmesi çağrısı yapmaya başladı.

Sakarya Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Ayasofya'daki resimlerin sökülmesini istedi. İmparatoriçe Zoe için 'Fahişe' tabirini kullanan Sofuoğlu, sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

"CAMİDE FAHİŞE OLUR MU?"

Sofuoğlu, "Camide Fahişe olur mu? Fakat, ikonlar ortadan kaldırılmazsa Fatih'in Emaneti Ayasofya, Fahişe Zoe ile fahişenin sergilendiği dünyadaki ilk cami olacak. Bu yönüyle emanetine saygısızlık yaptığımız Fatih'in, ortadan kaldırdığı ikon yani putları koruma saçmalığına bir son verin artık" ifadelerini kullandı.

Ebubekir Sofuoğlu'ndan Ayasofya'da yer alan ikon ve mozaiklere tepki: Camide fahişe olur mu?

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sakarya Üniversitesi Haberler

500

Yorumlar (105)

EBRU:

BU NE CEHALET. YOBAZLIĞINIZI TARİHİ ESERLERDEN UZAK TUTUN

13
107
yanıtYanıtla
...:

Şu siyasetçileri ve profesörleri akıl sağlığı testinden geçirmek istiyorum cidden. Bu kadar akıl almaz açıklamalar bu kadar sığ düşünceler başka türlü açıklanamaz herhalde!

34
71
yanıtYanıtla
pötürgeli:

adam haklı beyler dağılın burdan rahat bırakın bizi

47
22
yanıtYanıtla
Misafir:

Gidin namazınızı başka yerde kılın,namaz kılınacak diye tarihi eserlere zarar verilemez.

29
40
yanıtYanıtla
Irfan:

Sen neysin ya, Bizans i ne savunuyorsun, Tarihi eser görmek isteyen, Türkiyenin her tarafi tarihi eser. Camii nin adabi ve ibadetlerin kabul olmasi icin , sartlar var. Sen namaza karsi kafirmisin, bögle yaziyorsun. o zaman gelecekte nereye gidecegini bilirsin.

yanıt5
yanıt7
Misafir:

Ölünce tarihi değil namazı soracaklar keko

yanıt15
yanıt8
recep:

bunca yıldan beri neredeydin yapa biliyorsan gele de kaldıraydın DEVLETİN İŞİNE KARIŞILMAZ biz MİLLET olarak buna da şükredelim.

7
51
yanıtYanıtla
mk:

bunlar güya profesör ama beş para etmez. fatih o zaman bile bu esrin tarihi olduğunu idrak etmiş bu sığ insanlarsa hala tarihe bu yüzyılda düşman. kendisine akıl diliyorum

49
9
yanıtYanıtla
nnnn:

hoca çok doğru söylüyor yakışmaz

32
21
yanıtYanıtla
erdal:

fatih sökmemiş biz kim oluyoruzda söküyoruz kalsınki burayı kimlerden aldığımızı unutmayalım baktıkça aklımıza gelir

43
10
yanıtYanıtla
Tüm 105 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title