Haberler

Dünya Engelliler Günü

AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan, Mehmet Yavuz Demir ve İl Başkanı Kadem Mete, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gökcan, mesajında, engelli vatandaşların sorunlarının çözümü noktasındaki en önemli hususun toplumsal hassasiyetin güçlendirilmesi olduğunu belirtti.

Engelliliğin bir sağlık meselesi olduğu kadar aynı zamanda hukuki, sosyal ve ekonomik sebepleri de bulunan çok boyutlu bir konu olduğunu aktaran Gökcan, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Biz, hükümet olarak, göreve geldiğimiz günden bu yana engelli vatandaşlarımızın sorunlarına samimiyetle eğildik, bu sorunlara çözüm üretmek, engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmelerini, iş gücüne katılmalarını, huzur ve refahlarının artmasını sağlamak için özveriyle çalıştık. Bu çerçevede, anayasamızda yaptığımız değişiklikle, engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık sağladık."

Demir ise engelliliğin her bireyin hayatı boyunca karşılaşabileceği bir durum olduğunu belirterek, engelliliğin, yaşayanın ve ailelerinin bileceği birçok özel durum içerdiğini bildirdi.

Sabır ve hoşgörünün engelli ailelerinin en yoğun yaşadığı duygulardan biri olduğunu vurgulayan Demir, şunları kaydetti:

"Engellilerin aslında bizlerden istekleri çok büyük değildir. Engellilik, acınılası bir durum değildir. Muğla başta olmak üzere, engelli olmalarına rağmen tüm imkanları olan bireylerin bile başaramayacakları işlere imza atan kardeşlerimiz bulunmaktadır. Onlarla gurur duyuyoruz. Devletimiz, engelli bireylerimizin, ailelerinin her türlü imkanlarının geliştirilmesi için çalışmalarımız sürdürecektir. Engelli vatandaşlarımızla ilgili meselelerdeki duyarlılığın artması ve engellerin kaldırıldığı bir dünya temennisi ile tüm engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Günü'nü tebrik eder, selam, saygı ve sevgilerimi sunarım."

İl Başkanı Kadem Mete ise karşılarına çıkan engellere rağmen mücadeleden asla vazgeçmeyen, her yeni günde, yeni başarılara imza atan engellilerin yanında yer almak, karşılaştıkları zorluklarda onlara destek olmanın herkesin görevi olduğunu belirtti.

Eğitimden sanata, bilimden spora kadar hemen hemen her alanda engellileri desteklemenin, teşvik etmenin toplumsal kalkınmanın en önemli aşaması olduğunu kaydeden Mete, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde toplumun tüm kesimlerini daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu günün toplumumuzdaki duyarlılığın artmasına vesile olması temennisiyle tüm engelli kardeşlerimize, sağlıklı, mutlu, huzurlu ve engelsiz bir ömür diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Engelliler Günü Kadem Mete Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title