Haberler

Down Sendromlu 'Şeker Çocuklar', Tarçınlı Kurabiye Yaptı

Şeker Hayat Atölyesi tarafından gerçekleştirilen Minik Kardeşler Projesi kapsamında bir araya gelen down sendromlu çocuklar tarçınlı kurabiye yaptı.

Şeker Hayat Atölyesi tarafından gerçekleştirilen Minik Kardeşler Projesi kapsamında bir araya gelen down sendromlu çocuklar tarçınlı kurabiye yaptı. Çocuklar, yaptıkları lezzetli kurabiyeleri kendilerini ziyaret eden Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve AK Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın'a ikram etti.

Eyüp Belediyesi'nin İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle gerçekleştirdiği Şeker Hayat Atölyesi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Down sendromlu, mental gençler, Minik Kardeşler Projesi kapsamında, Eyüp Merkez'deki Şeker Hayat Atölyesi'nde buluştu. Kahvaltı yapan öğrencilere Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, eşi Zeliha Kavuncu, AK Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın ve başkan yardımcıları da eşlik etti.

Çocuklar Başkan Kavuncu ve Başkan Adayı Aydın'la birlikte tarçınlı kurabiyelerini yaptı. Daha sonra serada bahçe bakımı, bahçıvanlık çalışmalarını gerçekleştiren Şeker Hayat öğrencileri, ardından nikah şekeri ürettikleri atölyeye çıktı. Nikah şekeri yapımını minik kardeşlerine gösteren down sendromlu gençler, sonra hep birlikte tarçınlı kurabiyelerini yiyerek sohbet etti.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, "Şeker Hayat projesinde emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Burayı sık sık ziyarete geleceğim. Bu güzel çocuklarımızla Şeker Hayat Atölyesi'nde keyifli saatler geçirmek beni çok mutlu ediyor" dedi.

AK Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın da, Şeker Hayat projesinin tüm Türkiye'ye yayılması gerektiğini, seçimden sonra göreve geldiklerinde bu konuyla bizzat ilgileneceklerini, atölyenin Eyüp'teki diğer mahallelere de kurmayı planladıklarını söyledi.

Minik Kardeşler Projesi, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eyüp Belediyesi'yle ortak hayata geçirilecek ve küçük yaş grubundaki özel çocuklarla 7-8 yaş grubundaki minik çocukların Şeker Hayat'taki atölye çalışmalarını kapsayacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Kavuncu Remzi Aydın Ak Parti Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title