Haberler

Dolu, Tarım Ürünlerine Zarar Verdi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Zarar gören tarlalar ile sebze ve meyve bahçelerinden görüntüler-Köy muhtarı Sami Çay ile Ürünveren Köyü Derneği Başkanı Hüseyin Genç'in konuşmaları Elazığ'da dolu tarım ürünlerine zarar verdi- Kısa süreli etkili olan dolu, sebze ve meyve bahçelerinde hasara yol açtı Elazığ'da dolu ve sağanak nedeniyle bazı köylerde ekili arazilerde zarar meydana geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Zarar gören tarlalar ile sebze ve meyve bahçelerinden görüntüler-Köy muhtarı Sami Çay ile Ürünveren Köyü Derneği Başkanı Hüseyin Genç'in konuşmaları Elazığ'da dolu tarım ürünlerine zarar verdi- Kısa süreli etkili olan dolu, sebze ve meyve bahçelerinde hasara yol açtı Elazığ'da dolu ve sağanak nedeniyle bazı köylerde ekili arazilerde zarar meydana geldi.Merkeze bağlı bazı köylerde hafif sağanak sonrası 10 dakika kadar etkili olan dolu arpa, buğday, biber, domates, fasulye ekili alanlarla kayısı, elma, erik gibi meyve ağaçlarına zarar verdi.Dolunun etkili olduğu Ürünveren Köyü Muhtarı Sami Çay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hububat, meyve ve sebze ekili alanların zarar gördüğünü söyledi. Çay, şöyle konuştu: "Hafif bir yağışın ardından doluya tutulduk. Doluda 3 bin dönüm arpa ve buğday ekili arazimizin tamamı zarar görmüştür. Hepsini kırmış, yatırmıştır. Köylünün gübre, mazot ve tohum borcu kapıya dayanmıştır. Ne yapacağını, ne edeceğini şaşırmıştır. Perişan haldedirler, ağızlarını bıçak açmıyor. Dolu yağdığında kaçacak yer bulamadık. Arazilerin tamamı suyun altında kaldı, telef oldu. Yetkililerimizden çiftçilerimizin borcuna bir taksitlendirme yapılmasını ya da yardım verilmesini bekliyoruz."Ürünveren Köyü Derneği Başkanı Hüseyin Genç ise köy sakinleri olarak ekinlerini hasada hazırlandıkları bir dönemde böyle bir afete uğramalarının kendileri için büyük bir talihsizlik olduğunu belirtti. Bu yıl yüksek verim almayı beklerken dolunun sevinçlerini hüzne çevirdiğini ifade eden Genç, "Yaz mevsiminde kışı yaşayan bir köy olarak mağdur durumdayız, ekinlerimiz telef oldu. Yardım bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Genç Elazığ Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

NADİR BİLGE:

Aynı felaket Sultanuşağı koyu ve mezralarındada meydana geldi. Yetkililerin bu bölgelerde hasar tespiti yapıp, köylülerimizin magdurıyetini gidermelerini temenni ediyoruz. Devletimizin halkının yanında olacagını ve acılarını dindireceğine inanıyorum

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title