Haberler

Diyarbakır Karıştı! Valilik Ablukaya Alındı, Polise Ateş Açıldı

Güncelleme:

Diyarbakır valilik binası yoğun güvenlik önlemiyle korumaya alındı. Bağlar'da eylem yapan grup polise ateş açtı, Sur'da ise polis panzerinin geçişi sırasında bomba patladı.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bulunan valilik binası yoğun güvenlik önlemiyle korumaya alındı. Valilik binasına çıkan tüm yollara barikat kuran polis, binayı ablukaya alarak giriş ve çıkışları kapattı.

VALİLİK BİNASI ABLUKAYA ALINDI

Diyarbakır'da dünden itibaren yaşanan olaylardan dolayı valilik binası polis barikatları ile ablukaya alınırken, bina önünde ise 24 saat özel harekat ve çevik kuvvet polisleri hazır bekliyor. Polislerin nöbet tuttuğu valilik önünde olası durumlara karşı Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı da (TOMA) hazır bekletiliyor. Çok sayıda zırhlı araçla bina etrafında görevlendirilen polis ekipleri bölgede kuş uçurtmuyor.


DÜN HAYATINI KAYBEDENLER DEFNEDİLİRKEN ÇATIŞMA ÇIKTI

Diyarbakır'da dün yaşanan olaylarda hayatını kaybeden 2 kişinin cenazelerinin defnedilmesinin ardından polis ile bir grup arasında silahlı çatışma yaşandı. Polis, çatışmanın ardından HDP grup toplantısının yapıldığı Büyükşehir Belediyesi'ne yürümek isteyen gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.


POLİSE ATEŞ AÇILDI

Diyarbakır'da dün Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi'nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden 2 kişinin cenazesi Yeniköy Mezarlığı'nda kalabalık bir grubun katılımıyla defnedildi. Cenazenin ardından mezarlıktan çıkan ve aralarında maskeli şahısların da bulunduğu grup, 2 kişinin hayatını kaybettiği yere yürüdü. Polis, burada gruba dağılması yönünde uyarı yaptı. Ancak grup içerisinde bulunan bazı şahıslar polise ateş açtı. Bunun üzerine çatışma çıkarken, çatışma polisin geri çekilmesiyle sona erdi.


POLİS MÜDAHALE ETTİ

Aynı grup, daha sonra ise HDP grup toplantısının yapıldığı Büyükşehir Belediyesi'ne yürümek istedi. Yenişehir ilçesi Gevran Caddesi'ne gelen grup, burada polise taşlarla saldırdı. Bunun üzerine polis, grubu tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ederek dağıttı.

POLİS PANZERİ GEÇERKEN BOMBA PATLADI

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde polis panzerinin geçişi sırasında bomba patladı. Patlamada, ölen ya da yaralanan olmadı.


Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinde, teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı bomba, zırhlı polis aracının geçişi sırasında patladı. Patlamada, şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, panzer hasar gördü.


DÜN ÇIKAN OLAYLARDA İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

HDP'nin Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto etmek için Diyarbakır Yenişehir ilçesi Esma Ocak önünde açıklama yapmak istemesine kanunsuz olduğu gerekçesiyle valilik tarafından izin verilmemesi üzerine olaylar çıkmış, çıkan olaylarda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi ise yaralanmıştı. Gün boyu devam eden olaylarda göstericiler şehrin değişik bölgelerinde yolları kapatıp, ateş yakarak güvenlik kuvvetlerine taş, molotof kokteylli ve havai fişeklerle saldırmış ve olaylar gece geç saatlere kadar devam etmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Valiliği Yenişehir Güncel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

500

Yorumlar (316)

AMED:

Amed diz çökmez topunuzda gelseniz amed savaşa savaşa kazanacaktır

115
154
yanıtYanıtla
ÇELİK GÜL:

Diyarbakırlılar insan gibi bir yaşam ve medeni bir şehirde yaşamak istiyorlarsa teröre dur demeliler, tepki vermeliler.

87
98
yanıtYanıtla
vatandaş:

şimdi bizim suriye ile ne farkımız varidarecilerimizin esat la ne farkı var yazık değilmi bu ülkeye bu insanlarabir koltuk bir makam için değermi

114
65
yanıtYanıtla
HALK:

MAKAM İÇİN DEĞİL , VATANSIZ !! VATAN İÇİN !!!!!

yanıt3
yanıt32
Alp:

Bırak bu ayakları.

yanıt3
yanıt9
Adınızı Yazın:

askeri polisi çekin 2-3 Füze yeter o ilçeye

39
121
yanıtYanıtla
serhıldan:

yaz adresini verelim sana füze sen at tanımış oluruz seni klavye cocuğu

yanıt93
yanıt16
QW:

O FÜZELERİ SANA SKSALAR DOKUZ DOĞURURSUN SEN VELET

yanıt90
yanıt21
Siverekli Zaza Beg:

Onurlu Amed Halkını Selamlıyorum

61
73
yanıtYanıtla
malazgirtttttttttttttttttttttttttttttttt:

bütün Kürt halkı ayaklanmali bu yasaklar acilen kalkmalıdır

55
62
yanıtYanıtla
Tüm 316 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title