Haberler

Diyarbakır Ekibi, Erciş'te 2 Kuzeni Kurtardı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı arama kurtarma ekibi, depremin ilk gününde Van'ın Erciş İlçesi'nde enkaz altından Eyüp ve İbrahim Yılmaz adlı kuzenlerı çıkardı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı arama kurtarma ekibi, depremin ilk gününde Van'ın Erciş İlçesi'nde enkaz altından Eyüp ve İbrahim Yılmaz adlı kuzenlerı çıkardı. Aynı enkazda yaralı olarak ulaştıkları Ömer Yılmaz'ın gözlerinin önünde yaşamını yitirmesi, kurtarma ekibini üzüntüye boğdu.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, arama ve kurtarma ekiplerinin Van'ın Erciş İlçesi'nde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Deprem haberinin duyulduğu 23 Ekin günü Van'ın Erciş İlçesi'ne süraatle gittiklerini anlatan Bilici, ekiplerin saat 22.00'de Zilan Caddesi'ndeki 5 katlı Aydın Apartmanı'nda ilk çalışmasını başlattığını söyledi. Bilici'nin başında olduğu ekip enkazdan 30 yaşlarındaki bir kadının cesedini çıkardı. Ekipler, Fatih Sokak'taki 5 katlı Ceber Apartmanı alt katında bulunan internet cafe enkazında çalışmaya başladı.

KURTARMA EKİBİNİ ÜZEN ÖLÜM

Ekipler, saat 23.30 sıralarında üste yığılmış kirişleri delerek çalışmaya devam etti. Türkçe ve Kürtçe yapılan çağrılara enkazın altından Harun, Eyüp, Ömer olduğunu söyleyen 3 kişi ses verdi. Arama çalışmaları sonucunda Harun Kaya'ya ulaşan ekipler Kaya'nın vücudunun kolon arasında sıkıştığını görünce enkazda bekleyen Batman sağlık ekibinden tıbbi destek istedi. Doktorlar önce Kaya'ya oksijen verdi, ardından da serum bağladı. 10 saatlik çalışmaya rağmen 17 yaşındaki Lise 2'nci sınıf öğrencisi Harun Kaya yaşamını yitirdi.

KUZENLER 32 SAAT SONRA ÇIKARILDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 14 yaşındaki Eyüp ve 17 yaşındaki Ömer Yılmaz adlı kuzenleri kurtarmak için çalışmalara başladı. Artçı sarsıntılarla devam eden çalışmalarda, 32'inci saatte Ömer ve Eyüp Yılmaz yaralı olarak kurtarıldı. Yaralılara ilk müdahaleyi enkaz başındaki sağlık görevlileri yaptı. Kuzenleri yakınları sevinç gözyaşları döktü.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, bugün de Ankara Büyükşehir Belediyesi ekibi ile birlikte yaptıkları ortak çalışmada, bir enkazdan, Mustafa Doğur ve Aylin Bozkurt'un cesetlerini çıkardıklarını, çalışmalara da devam ettiklerini bildirdi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Üniversite sınavında yapay zeka yardımıyla kopya! Görevlilerden öğrenciye suçüstü

Üniversite sınavında yapay zeka yardımıyla kopya! Görevlilerden öğrenciye suçüstü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Özel, 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'ni ziyaret edecek Erdoğan'ı forslu bayrak ile kaşılayacak

Özel, 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'ni ziyaret edecek Erdoğan'ı forslu bayrak ile kaşılayacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title