Haberler

Diyarbakır'da Polise Ses Bombalı Saldırı -2

Diyarbakır'da polise ses bombalı saldırı Felat BOZARSLAN- Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, (DHA) - DİYARBAKIR'da bazı mahallelerinde sokağa çıkma yasağı uygulanan Sur İlçesi'nde yürümek isteyen grup, polisin zırhlı araçlarına ses bombalarıyla saldırdı.

Diyarbakır'da polise ses bombalı saldırı

Felat BOZARSLAN- Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, (DHA) - DİYARBAKIR'da bazı mahallelerinde sokağa çıkma yasağı uygulanan Sur İlçesi'nde yürümek isteyen grup, polisin zırhlı araçlarına ses bombalarıyla saldırdı. Atılan bombalardan birinin yolcu taşıyan dolmuşa isabet etmesi paniğe neden oldu.

HDP ve DBP'nin öncülüğünde İstasyon Meydanı'nda toplanan ve aralarında HDP eski milletvekili Sabahat Tuncel'in de bulunduğu grup, sokağa çıkma yasağının bulunduğu Sur İlçesi'ne yürümek istedi. Gruba izin vermeyen polis yetkilileri ile grup arasında görüşmeler devam ederken, kalabalık içerisinden ayrılan bir grup ise Ofis Semti'ne doğru yürüyüşe geçti. Burada önlem alan güvenlik güçleri grubu dağıtmak için tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti.

Diyarbakır'ın en merkezi yeri olan Ofis Semti ile diğer semtleri birbirine bağlayan Ekinciler Caddesi'ndeki kavşakla Yenişehir Polis Merkezi arasındaki bölgede yaklaşık yarım saat süren çatışmada, polisin TOMA ve zırhlı araçlarına ses bombaları atıldı. Göstericilerin attığı 10 kadar ses bombasından biri yolcu taşıyan dolmuşa isabet etti. Şans eseri can kaybının olmadığı ancak büyük panik yaşanan bu olay kameralara saniye saniye yansıdı.

Olaylar nedeniyle Ekinciler ve Gevran caddelerinde esnaf işyerlerinde kepenk indirirken, iki caddede de trafiğe kapandı.

DHA-Genel - Türkiye-Diyarbakır - Felat BOZARSLAN-Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sabahat Tuncel Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Diyarbakırdan bir vatandaş:

Bunlar çapulçu bir kaç genç. Tüm halka maletmemek lazım. Allahın izniyle bitmelerine az kaldı. Allah güvenlik görevlilerimize güç kuvvet ve sabır versin. Halkın akli selim düşünüp bunlara prim vermemesi ayrıca sevindirici.

0
1
yanıtYanıtla
pistof:

Bunlar neden ordaki terörislere durun demiyorlar kimi kandirmaya calisiyorlar ben herzaman soyledim hdpkk dir hayinleri gebertin hepsini sinirdisi edin hapse atmakta iyi dir

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title