Haberler

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Güncelleme:

Diyarbakır'da bir kafede sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan işletmeci terör örgütü propagandası, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve nefret suçundan gözaltına alındı. İşletmeci ağabeyi yaptığı açıklamada, "Kürtçe bilmeyene Türkçe de söylenir. Kürtçe veriyoruz, Türkçe bilen müşterileri almıyorum, diye bir şey söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da Ramazan Ş., işlettiği kafede sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıkladığı iddiasıyla sosyal medyadan yapılan ihbarların ardından başlatılan soruşturma kapsamında terör örgütü propagandası, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve nefret suçundan gözaltına alındı.

KAFE İŞLETMECİSİ GÖZALTINDA

Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan Sanat Sokağı içerisindeki bir kafede işletmeci Ramazan Ş.'nin sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıkladığı iddiasıyla sosyal medyadan yapılan ihbarların ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Ramazan Ş., terör örgütü propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve nefret suçundan sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından gözaltına alınıp, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Konu ile ilgili Diyarbakır Barosu'nda yapılan açıklamada, "Kamuoyuna yansıyan haber içeriklerinden sonra kafe işletmecisi; önce sosyal medyada hedef gösterilerek linçe maruz bırakılmış, ihbarlar gerekçe gösterilerek de bugün sabah saatlerinde kafede arama yapılmak suretiyle gözaltına alınmıştır. Diyarbakır Barosu, gözaltında bulunan şahsa hukuki destek sağlamaktadır" denildi.

"KARDEŞİM HEDEF HALİNE GETİRİLDİ"

Ramazan Ş.'nin ağabeyi Vedat Ş. ise iddiaları reddederek şunları söyledi: "Gelen müşterilere Kürtçe hizmet verdiği için son günlerde sosyal medyada gündemdeydi. Hedef haline geldi. O sebeple gözaltı kararı verildi. Kürtçe bilmeyene Türkçe de söylenir. Bunun bir şeyi yok. Ben buraya gelsem Kürtçe bilmesem, Türkçe konuşsam hizmet almayacağım anlamına gelmez.

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

"'TÜRKÇE MÜŞTERİLERİ ALMIYORUM' DİYE BİR ŞEY YOK"

Çay ve kahveyi Kürtçe veya Türkçe söylüyorlar. Dilin benzerliği de aynıdır. Kürtçe veriyoruz, Türkçe bilen müşterileri almıyorum, diye bir şey söz konusu değildir. Mesela bizim gelen müşterilerimiz Kürtçe bilmiyor, biz onun Türkçe siparişini alıyoruz veya hoş geldiniz ne istersiniz diye ikram ediyoruz. Kürtçe bilmezse bile Türkçe hizmet veriyoruz. Yanlış lanse edildi medyada. Öyle bir şey yok."

Kafe müşterilerinden Eser K. ise "Buraya gelen her müşteri istediği dilde hizmet alma hakkına sahip. Türkçe sipariş vermek isterse eğer arkadaşlar yine naif bir şekilde siparişini alır. En rahat şekilde vaktini geçirir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Politika Güncel Haberler

İzmir'in Dikili ilçesinde orman yangını! Alevler saatlerdir kontrol altına alınamadı

İzmir'in Dikili ilçesinde orman yangını! Alevler saatlerdir kontrol altına alınamadı

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Bakmadan Geçme

İzmir Dikili orman yangını söndürüldü mü? Orman yangınında son durum 26-27 Temmuz Akaryakıt Fiyatları: Benzine, motorine, mazota zam veya indirim var mı, gelecek mi? Akaryakıt zammı ne zaman? 26-27 Temmuz bugün ve yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, kaç derece? Bu akşam kimin maçı var? Bugün TV'de kimin maçı var, ne maçı? 26 Temmuz bugünkü günün maçları Bingöl'de deprem mi oldu? Bingöl'de son dakika deprem oldu! Deprem şiddeti ve büyüklüğü kaç, nerede oldu? Son depremler AFAD ve Kandilli listesi Milli takım kadrosundan çıkarılan Tuğba Şenoğlu İvegin kimdir? Tuğba Şenoğlu İvegin kaç yaşında, nereli? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? Beyoğlu, Fatih, Sarıyer 26-27 Temmuz İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? Aliağa, Bergama, Çeşme 26-27 Temmuz 2024 İzmir su kesintisi listesi! Gaziantep GASKİ su kesintisi: Gaziantep'te sular ne zaman gelecek? Şahinbey, Şehitkamil, Nurdağı 26-27 Temmuz 2024 GASKİ su kesintisi listesi! Adana ASKİ su kesintisi: Adana'da sular ne zaman gelecek? Çukuorva, Karataş, Pozantı 26-27 Temmuz 2024 Adana su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? Karatay, Beyşehir, Ilgın 26-27 Temmuz 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? Alanya, Korkuteli, Demre 26-27 Temmuz 2024 Antalya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? İnegöl, Nilüfer, Mustafakemalpaşa 26-27 Temmuz 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? Yenimahalle, Sincan, Bala 26-27 Temmuz 2024 Ankara su kesintisi listesi! Adalet bölümü kaldırıldı mı? Hangi liseler ve üniversitelerde Adalet bölümü var?
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni inceleme! Adli Tıp eski rapordaki ifadeyi çürüttü

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni inceleme! Adli Tıp eski rapordaki ifadeyi çürüttü

500

Yorumlar (81)

balabey aziz:

Gitsin ırakda açsın kafesini

1911
384
yanıtYanıtla
Halit Çelebi:

sen de orta asya bozkırlarına

yanıt476
yanıt1827
Mustafa Yörükoglu:

Orta Asyan'nın bozkırına da bu cennet vatana da can kurban.

yanıt986
yanıt133
man over:

Mustafa yörükoğlu biz bu toprakları fethettik.Sizin gibi etek giyinip ''bize toprak verin'' demedik.

yanıt651
yanıt94
Halo Dayı:

sizlerin amacı kürtçe değil bunu dünya alem biliyor. o aklınızda olanın da bedeli vardır.

1357
221
yanıtYanıtla
Kerem Kerem:

O zaman Türkçe dışında hizmet vermeyenlerin amacı ne oluyor soylermsnz

yanıt98
yanıt570
Yusuf Kaymak:

çok basit kürdistan isteyen kuzey Irak'a gitsin tutan yok kardeşim.

yanıt107
yanıt22
MÜCAHİD:

Peygamber sav veda hutbesinde ger türlü ırkçılığı yasaklamıştır. Arabın aceme acemin araba üstünlğü yoktur diye üstünlük takvadadır. Bu noktada herkes buluşsa yani hakiki müslüman olsa sorun kalmayacak. Maaleseef İç ve dış düşmanlar bunu herkesten iyi biliyor.

yanıt152
yanıt33
apolat:

Ağzına sağlık, hala akıllanmadılar ama olsun, Bizde sarı torba bitmez

yanıt33
yanıt9
Onur null:

kimi kimin yerine almıyoeun hayırdır

566
128
yanıtYanıtla
Tüm 81 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title