Haberler

Diyarbakır'da İlköğretim Haftası

Diyarbakır’da 15-19 Eylül İlköğretim Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

Diyarbakır'da 15-19 Eylül İlköğretim Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

Kayapınar ilçesinde bulunan Şehit Öğretmen Ayşe Numan Konakçı İlkokulu'nda düzenlenen törene, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretimler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Halil İbrahim Topçu, Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Oya Eronat, öğrenciler ve veliler katıldı. Tören Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin seslendirdikleri şarkı ve türkülerle başladı. Açılış konuşması yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, yeni sezon olan 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını temennisinde bulundu. Konuşmanın ardından protokol üyeleri, öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılı göreceği sınıfa giderek kitaplarını dağıttı. Öğrencilere başarılar dilendi.

VALİ KIRAÇ'TAN BOYKOT AÇIKLAMASI

Programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Kıraç, derslerin yeni başladığını, ziyaret ettikleri sınıflarda herhangi bir sorunun olmadığını söyledi. Vali kıraç, "Diyarbakır'ın şu özelliği var olmakta. Çalışma mevsimi olduğu için tarımda çalışan çok sayıdaki işçi yani öğrenci velisi veya öğrenci anne babasıyla beraber çalışmakta. Belli bir süre oradan gecikme olabilir. Şuan Diyarbakır'da ne kadar öğrenci ders başı yaptı onu gecikme nedeniyle kesin rakamlarla vermemiz pek etik değildir. Çok ciddi bir eksiklik olacağını düşünmüyorum.

"KÜRTÇE OKUL İLE İLGİLİ TALEP YOK"

Kürtçe okullar ile ilgili de açıklamalarda bulunan Vali Kıraç, "Bugün bir bakkal dükkanı açmak için bile kişi başvuruda bulunup ruhsat almakta. Böyle bir talep olmadı. Yorum yapamamaktayım. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Anayasası, mevzuatı, Bakanlıklar, kaymakamlıklar, valilikler, adliyeler vardır. Hukuka aykırı bir davranış varsa gereği yapılır. Şuan için bir talep bize ulaşmadı. Sadece bunları söyleyebilirim" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Cahit Kıraç Cahit Kıraç Diyarbakır Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title