Haberler

Diyanet, Sınavla 6 Kadın Müftü Yardımcısı Alacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, Açık Bulunan Müftü Yardımcığı Kadrolarına 6 Kadın Müftü Yardımcısı Atamak Amacıyla Sınav Yapacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, açık bulunan müftü yardımcığı kadrolarına 6 kadın müftü yardımcısı atamak amacıyla sınav yapacak.

Halen görevde olmak kaydıyla Başkanlık teşkilatında Kur'an kursu öğreticisi veya üstü sayılan görevlerde bulunan kadınların başvurabileceği sınavda, kadınların 4 yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olma şartı aranıyor.

Sınava ilahiyat fakültelerinde öğretim elemanı olarak 5 yıl çalışanlar da başvurabilecek.

Adayların, iş talep formlarını en geç 29 Temmuz Salı mesai bitimine kadar Diyanet İşleri Başkanlığı'na ulaştırmaları gerekiyor.

Sınavda adaylara, Kur'an-ı Kerim, Arapça, Tefsir, Hadis, Kelam, Fıkıh, dini ve mesleki genel kültür, Diyanet İşleri Başkanlığı ve devlet memurları ile ilgili mevzuat ve hitabetle ilgili sorular yöneltilecek.

Başkanlık, ayrıca, merkez teşkilatında açık bulunan 5 kişilik programcı kadrosu, taşra teşkilatında açık bulunan 50'si erkek 70 kişilik Kur'an kursu öğreticisi kadrosu ve 100 kişilik imam hatip kadrosuna Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak unvan değişikliği yazılı sınavı ile naklen personel alacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title